Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 27. 15:38, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Lottólázban ég az ország

Lottólázban ég az ország

Az egész ország lottólázban ég, hiszen a múlt héten sem volt telitalálatos szelvény, így minden eddigi rekordot megdönt az ötös lottó várható főnyereménye.

Hazánk legismertebb lottójátékán a jackpot 5,252 milliárd forint, amely láthatóan szinte a teljes felnőtt lakosság kedvét meghozta a lottózáshoz – áll a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

Minden idők legnagyobb főnyereménye vár az ötöslottó-játékosokra a hétvégén, hiszen 34 hét után sincs telitalálatos szelvény. Az ötös lottó klasszikus számsorsjáték, tehát főnyereménye a játékosok által megvett alapjátékok számától is függ.

Így történhetett meg az, hogy míg a korábbi legmagasabb, 5,092 milliárdos nyeremény 37 hetes halmozódás után, addig a mostani rekord mindössze 34 hét után dőlt meg.

A megnövekedett érdeklődést a múlt heti alapjátékok száma is jól mutatja: a heti átlagos 3,3 millióhoz képest az elmúlt héten több mint 5,7 millió alapjátékot játszottak meg a játékosok.

A nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalása jegyében kiemelt hangsúlyt fektet a játékfüggőség kutatására, megelőzésére és – különböző hazai szakmai szervezetekkel együttműködve – kezelésére egyaránt.

Éppen ezért a mostani kiemelt halmozódási időszak alatt is felhívja a játékosok figyelmét a felelős játék fontosságára, annak érdekében, hogy a játék valóban játék maradjon.

Címkék: lottó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.