Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2018. Július 15. 19:41, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Évtizedes múltja van már a Mezgé lovastáborának, amely olyan népszerű, hogy hirdetni sem kell, mert a gyerekek évről évre visszajárnak.

– A táborban nem csak a lovakkal, de számos más háziállattal is megismerkedhetnek. Egy hétre igazi gazdálkodókká válnak. Részt vehetnek a malacok, a szürke marhák és a birkák gondozásában. Szüretelhetnek az iskola gyümölcsösében. Olyan élményekkel gazdagodnak, amelyekkel már nem igen találkoznak a városban élő gyerekek – nyilatkozta a BAON internetes hírportálnak Rózsa Pál, a szervező Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium igazgatója.

Elmondta, a tábor elsősorban a lovaglásról és a fogathajtásról szól. Ugyanakkor a lovak gondozását is megtanulják a gyerekek.

Mindehhez tökéletesen megfelelnek a tangazdaságban tartott lovak, amelyek jól tűrik a gyerekzsivajt, hozzá vannak szokva a gyerekekhez, hiszen év közben a diákok foglalkoznak velük. A tanulók a tábor lebonyolításában is segítenek. A tábor különlegessége, hogy gyerekek tízóraira és uzsonnára az iskola diákjai által készített húsipari termékeket, lekvárokat és gyümölcsleveket fogyasztják.
Rózsa Pál kiemelte, a tábor fontos szerepet játszik a gyerekek munkára nevelésében, a felelős állattartás elsajátításában is. Azt a célt is szolgálja, hogy megkedveltesse a gyerekekkel a mezőgazdasági munkákat, hiszen egyre kevesebb fiatalt vonz ez a pálya. A mezőgazdaságban jelenleg dolgozók kiöregszenek és alig van utánpótlás. Bár az iskolában több mint 200 új diák kezdi meg szeptemberben a tanévet, a tapasztalatok azt mutatják, hogy továbbra is sok a pályaelhagyó.

Címkék: lovastábor, Mezgé

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 16:07, csütörtök | Helyi

Karácsonyi fúvószenekari hangverseny

A Kiskunfélegyházi Ifjúsági- és Koncert Fúvószenekar 2019. december 21-én és 22-én 18 órakor rendezi meg hagyományos karácsonyi koncertjét a Kossuth Lajos Szakközépiskola tornacsarnokában.

2019. December 12. 13:56, csütörtök | Helyi

Köszöntötték a nagycsaládosokat és a legifjabb félegyházi lakost is

Mint minden évben, idén is ünnepi műsorral, uzsonnával és ajándékkal köszöntötték városunk nagycsaládosait és a legfiatalabb félegyházi újszülöttet.

2019. December 12. 13:16, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2019. December 12. 12:46, csütörtök | Helyi

Úszás és triatlon sportágakban tanulhatnak a gyerekek

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület 2020. január közepétől új kezdő csoportokat indít 5 éves kortól, ahol a gyerekek játékosan sajátítják el az úszás és a triatlon sportágak alapjait!