Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2018. Július 15. 19:41, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Évtizedes múltja van már a Mezgé lovastáborának, amely olyan népszerű, hogy hirdetni sem kell, mert a gyerekek évről évre visszajárnak.

– A táborban nem csak a lovakkal, de számos más háziállattal is megismerkedhetnek. Egy hétre igazi gazdálkodókká válnak. Részt vehetnek a malacok, a szürke marhák és a birkák gondozásában. Szüretelhetnek az iskola gyümölcsösében. Olyan élményekkel gazdagodnak, amelyekkel már nem igen találkoznak a városban élő gyerekek – nyilatkozta a BAON internetes hírportálnak Rózsa Pál, a szervező Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium igazgatója.

Elmondta, a tábor elsősorban a lovaglásról és a fogathajtásról szól. Ugyanakkor a lovak gondozását is megtanulják a gyerekek.

Mindehhez tökéletesen megfelelnek a tangazdaságban tartott lovak, amelyek jól tűrik a gyerekzsivajt, hozzá vannak szokva a gyerekekhez, hiszen év közben a diákok foglalkoznak velük. A tanulók a tábor lebonyolításában is segítenek. A tábor különlegessége, hogy gyerekek tízóraira és uzsonnára az iskola diákjai által készített húsipari termékeket, lekvárokat és gyümölcsleveket fogyasztják.
Rózsa Pál kiemelte, a tábor fontos szerepet játszik a gyerekek munkára nevelésében, a felelős állattartás elsajátításában is. Azt a célt is szolgálja, hogy megkedveltesse a gyerekekkel a mezőgazdasági munkákat, hiszen egyre kevesebb fiatalt vonz ez a pálya. A mezőgazdaságban jelenleg dolgozók kiöregszenek és alig van utánpótlás. Bár az iskolában több mint 200 új diák kezdi meg szeptemberben a tanévet, a tapasztalatok azt mutatják, hogy továbbra is sok a pályaelhagyó.

Címkék: lovastábor, Mezgé

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 20. 13:49, csütörtök | Helyi

Történelmi könyv a boszorkányokról

Az ünnepi könyvhét programsorozat részeként mutatták be június 18-án Miklya Luzsányi Mónika félegyházi írónő Az ecsedi boszorkány című könyvét.

2019. Június 20. 13:43, csütörtök | Helyi

Lovasviadallal és ökörsütéssel avatják a Kiskun Emlékhelyet Szankon

Pénteken 15 órától kezdődik a kétnapos program.

2019. Június 20. 13:24, csütörtök | Helyi

Júliustól igényelhető az autóvásárlási támogatás

A Magyar Államkincstár megkezdi július 1-jén a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának megállapításával kapcsolatos kérelmek elbírálását

2019. Június 20. 11:43, csütörtök | Helyi

Parkmunkás munkakör

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felvételt hirdet parkmunkás munkakörbe.