Városlista
2021. október 15, péntek - Teréz

Hírek

2012. Március 03. 07:11, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Lőszerek és kézigránát is volt a családi házban

Lőszerek és kézigránát is volt a családi házban

Töltényeket, két kézigránátfejet és -nyelet, egy ködkézigránátot, valamint karabély- és vaklőszereket találtak a dunaújvárosi rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy pusztaszabolcsi családi házban.

Mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-nek.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a házkutatást megelőzően a rendőrséghez bejelentés érkezett, miszerint a pusztaszabolcsi ingatlanon illegálisan tartott lőszerek, honvédségi gránátok vannak. Az akció biztonságos lebonyolításához az ügyben illetékes dunaújvárosi rendőrök a TEK szakembereinek a segítségét kérték, s az akció során elfogták és előállították a házban élő 19 éves fiút és annak 36 éves édesanyját.

A megtalált fegyverzeti anyagokat a házkutatásban részt vevő szakértők megvizsgálták. A kézigránátfejeket azonban további szakértői vizsgálatnak vetik alá, mivel a helyszínen nem volt megállapítható, hogy azok tartalmaznak-e robbanóanyagot. A lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatott fiú és anyja a lefoglalt tárgyakról azt mondta, azokat a jelenleg kamionsofőrként dolgozó apa vitte haza az 1990-es évek elején a sorkatonai szolgálatából. A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, így őt csak később, a hazaérkezése után hallgathatják ki.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 17:08, péntek | Kék hírek

Tetőablakon át próbált elbújni a rendőrök elől

A fővárosi rendőrök lezárták a nyomozást a betörésekkel gyanúsított férfi ügyében.

2021. Október 15. 08:00, péntek | Kék hírek

Elítéltek egy testvérgyilkost

Megölte húgát és édesanyjára is rátámadt az a kábítószerfüggő férfi, akit nem jogerősen 17 évre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön - közölte a bíróság a honlapján.

2021. Október 14. 18:03, csütörtök | Kék hírek

Másfél milliárdos áfacsalást követett el alkoholos italokkal egy bűnbanda

Egy Kiskőrösről irányított, szeszes itallal kereskedő, a költségvetésnek több mint másfél milliárd forint kárt okozó bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

2021. Október 14. 14:03, csütörtök | Kék hírek

Egy tucatnyi rendőr ütött rajta egy drogdíleren

Kábítószerekkel kereskedett a gyanú szerint az a gyömrői férfi, akinek otthonába 12 monori rendőr érkezett meglepetésszerűen. Az éjszakai rajtaütés bilincseléssel, telepakolt bűnjeltasakokkal végződött.