Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. November 28. 09:08, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Lobog a hitet jelképező láng városunk adventi koszorúján

Lobog a hitet jelképező láng városunk adventi koszorúján

Városunk adventi koszorújának első gyertyáját - mely a hitet jelképezi - Juhász István ny. tanár, városunk díszpolgára gyújtotta meg a november 27-én (szombaton) tartott gyertyagyújtási ünnepségen.

Nagyon sokan ellátogattak a Városháza elé az első adventi gyertyagyújtásra szombaton késő délután. A megjelenteket Keresztes Tünde kulturális referens köszöntötte Aranyosi Ervin: Karácsonyi kívánságom című versével, majd Csányi József polgármester osztotta meg gondolatait.

- Megpróbáltatásokkal teli időszakon vagyunk túl. Olyan kihívásokkal kellett szembenéznünk az elmúlt két évben, amelyet talán csak a nagyszüleink láttak utoljára. Nagyon sok barátunk, szerettünk elhagyott bennünket a kiemelt vírushelyzet közepette. De mégis egyvalami felemelkedett közöttünk: megtanultuk jobban tisztelni, szeretni a másikat és olyan kreativitás és szeretet töltötte meg szívünket, mellyel mindig valami újabb kis csodát sikerült varázsolnunk városunk lakói közé. Ha körbenézünk most is láthatjuk, hogy tehetséges és szorgalmas kollégáimnak – Keresztes Tündének és Lantos Szabolcsnak - köszönhetően olyan apróságokkal sikerült megint kedveskednünk, melyek megdobogtatják szívünket és melegséggel tölt el minket – mondta beszédében a polgármester, majd külön köszönetet mondott az adventi koszorút megalkotó Heni Virágszalon tulajdonosainak Franca Henriettának és Norbertnek, valamint Tóth Pálnak, a Darvas iskola gondnokának, aki elkészítette az országzászló melletti világító fényfát.

Végezetül azt kívánta, hogy az advent és a karácsonyi ünnepek szóljanak mindenkinek a szeretetről, az összetartásról és a közös ünneplésről.

Az adventi koszorú első gyertyalángját fellobbantó Juhász István, Kiskunfélegyháza díszpolgára, a Móra Ferenc Gimnázium nyugalmazott tanára a száz évvel ezelőtt e napon született Pilinszky Jánost, a XX. század egyik legnagyobb poétáját idézte: „A jó ajándék önmagunkból egy darab. Kerüljön három krajcárba vagy háromezer forintba. Az ajándékozás szép gesztusához eggyé akarunk válni azokkal, akiket szeretünk ”.
- Meg kell tanulnunk, hogy azután vágyakozzunk, ami a miénk. S, hogy mi a miénk? Az égbolt felettünk, a napfény ragyogása, a virágok színpompája, illata, a szellő susogása és a szívünkben-lelkünkben a szeretet, türelem egymás iránt, a barátság érzése. Ez mind-mind már a miénk! Ezekhez ragaszkodjunk! – zárta gondolatait Juhász István.

A gyertyagyújtási ünnepséget a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós együttese színesítette előadásával: Kőfalvi Dorottya, Ádám Dominik – eufónium, Farkas Bence, Keserű Benedek, Kőfalvi Benedek, Vaczláv Gergő, Andrási Ádám, Benedek Péter – harsona, Endre Dávid – tuba, zongorán közreműködött Pocskai Roland. Felkészítő tanár: Benedek Péter.

Az ünnepség zárásaként a népes számban megjelent közönség meghallgathatta a Bűvös éj című dalt Antal Bianka, Hegedűs Dorka, Réczi Anna és Tarjányi Hanna csodálatos előadásában. Felkészítő tanáruk Nagyné Mészáros Erika volt.

(Képek / videok: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)