Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. December 23. 13:30, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Állami nyugdíjat kapnának a magánkasszánál maradók is

Állami nyugdíjat kapnának a magánkasszánál maradók is

Jövő év márciusának végéig kezdeményezhetik a volt magánkassza tagok az állami nyugdíjrendszerbe történő visszalépésüket – erre tett javaslatot a parlament alkotmányügyi bizottsága.

Az átlépők felvehetnék reálhozamukat és a tagdíj-kiegészítés összegét is. A magánkasszánál maradok ugyanakkor szintén állami nyugdíjban részesülnének.

Csütörtökön nyújtotta be módosító javaslatát a pénzügyi stabilitásról szóló törvény mellé az alkotmányügyi bizottság: a kormány által is támogatott elképzelés szerint a magán-nyugdíjpénztári tagok 2012. március 30-ig kezdeményezhetnék az állami rendszerbe történő átlépést s korábbi tagságuk megszüntetését – a korábbi státuszt pedig május 31-én számolnák fel végleg. Az átlépők jogosultak lennének a tagdíj-kiegészítésként befizetett összeg, és a reálhozamot felvételére, a pénzt pedig önkéntes pénztárba, illetve a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számlájukra utalhatják – javasolta a bizottság. A szerdán Matolcsy György által ismertetett törvényjavaslat csak a tagdíj-kiegészítés összegét ajánlotta fel.

Állami nyugdíjat kapnak majd ugyanakkor azok is, akik nem jelentkeznek át – hiszen a magán-nyugdíjpénztári befizetések állami rendszerbe történő átvezetése erre feljogosítja őket. A stabilitási törvényjavaslatról várhatóan pénteken dönt az Országgyűlés, s elképzelhető, hogy a szabályozás címét is megváltoztatja – közli a hirado.hu.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj, parlament

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni