Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 22. 19:02, péntek | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Lezárult a vizsgálat a lengyel buszbaleset ügyében

Lezárult a vizsgálat a lengyel buszbaleset ügyében

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt javasolnak vádemelést a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2020. augusztus 9-én reggel az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza térségében.

A helyszíni szemle adatai szerint a Szeged felől Budapest irányába közlekedő, lengyel turistákat szállító autóbusz a sztráda 115.450-es méterénél nem követte az út vonalvezetését, letért az útról és árokba borult. A baleset következtében egy 35 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű többi utasa – 44 turista, a váltósofőr –, valamint a buszvezető is megsérült.

Az eset körülményeinek vizsgálata során a rendőrök azt állapították meg, hogy a balesetet emberi mulasztás okozta: a sofőr figyelmetlen volt.

A jelenleg szabadlábon védekező 65 éves gyanúsított ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

A közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, de körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető.

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.