Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Április 30. 18:59, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Közlöny

Letette az esküt a diákpolgármester

Letette az esküt a diákpolgármester

Letette az esküt a diákpolgármester és a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselő-testülete

Ünnepélyes eskütétellel kezdődött ma (április 30-án) a képviselő-testületi ülés. Az újonnan megválasztott Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselői és a diákpolgármester egy évig képviselik a város közép- és általános iskolás diákjainak érdekeit. Az ifjúsági önkormányzat tizennyolc tagot számlál. A megbízó leveleket Kapus Krisztián polgármester adta át.

A város közép- és általános iskolájának 4281 diákja adta le voksát az április 17-én megtartott gyermek és ifjúsági önkormányzati választáson. A diákpolgármester Horváth Péter, a Móra Ferenc Gimnázium tanulója lett 2144 szavazattal. A középiskolák 2 fővel, az általános iskolák 1 fővel képviseltetik magukat a helyi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatban. A GYIÖK képviselői kéthetente üléseznek. Legfontosabb rendezvényük a városi diáknap, amelyet szeptemberben tartanak. Az idei évben a GYIÖK 250 ezer forinttal gazdálkodhat. Ezt a választásokra és a diáknapra fordítják.

Horváth Péter diákpolgármester elmondta, hogy szerinte több programot kellene szervezni a fiatalok számára. Már az előző évben is felvetődött a félegyházi diákkártya ötlete. Azokat, akik aktívan részt vesznek a GYIÖK, a fiatalokat érintő programok szervezésében, ezzel a kártyával kedvezményeket vehetnének igénybe a különböző szolgáltatásokkor. Ennek megvalósítása, partnerek keresése a most megválasztott GYIÖK-re vár. A gimnazista fiú úgy véli, hogy a fiatal tehetségek bemutatására is nagyobb hangsúlyt lehetne fektetni.

Molnár Rita, a gimnázium képviselője hozzátette, hogy a programegyeztetésre a következő hetekben kerül sor. Ekkor döntenek arról is, hogy mikor legyen az a hétvégi program, amelyen a GYIÖK képviselői is megismerhetik egymást és egy Ötletbörze keretében mindenki hozzáteheti saját vagy éppen intézménye ötleteit, gondolatait a következő tanév GYIÖK-programjának kialakításához.

Diákpolgármester: Horváth Péter, Móra Ferenc Gimnázium

Képviselők:
Balla Vivien (Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskolája)
Jiang Béla Károly, Márki Dominika (Constantinum Katolikus Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola)
Varga Nikolett (KTKIKI Batthyány Lajos Általános Iskola)
Villás Vivien (KTKIKI Darvas József Általános Iskola EPSz)
Pintér Ágnes (KÖÁI József Attila Általános Iskola)
Rádi Mihály (KÖÁI Platán Utcai Általános Iskola)
Tholt Réka (KÖÁI Dózsa György Általános Iskola)
Nagy Bettina (BKKM Önkormányzat Kiskun Általános Iskolája)
Erdei József, Gál Éva (Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Kossuth Lajos tagintézménye)
Marosi Szilveszter, Bakró Dániel (KÖSZI Mezőgazdasági tagintézménye)
Gulyás Csilla, Hevér Csaba (KÖSZI Közgazdasági tagintézménye)
Horváth Péter, Molnár Rita (Móra Ferenc Gimnázium)
Kollár László, Pogány Mihály (Petőfi Sándor Gépészeti és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.