Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Április 04. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztattak egy férfit, aki buszsofőrre támadt csavarhúzóval

Letartóztattak egy férfit, aki buszsofőrre támadt csavarhúzóval

Elrendelték egy férfi letartóztatását, aki kedden csavarhúzóval támadt rá egy BKV-busz sofőrjére - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság nem véglegesen, egy hónapra rendelte el, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte meg.

A gyanú szerint a férfi kedden egy BKV-járaton hangosan szidalmazta a buszsofőrt, majd csavarhúzóval megfenyegette, hogy megöli. A sofőr a busszal az egyik kerületi rendőrkapitányságnál állt meg.

A férfit azzal is gyanúsítják, hogy március 16-án egy pékségben és egy elektronikai üzletben is hangosan szidalmazta és csavarhúzóval fenyegette az eladókat. A pékség eladóját megrúgta, az elektronikai üzlet dolgozói felé pedig szúró mozdulatokat tett a csavarhúzóval.

A férfi ellen - aki büntetlen előéletű és elmondása szerint pszichiátriai kezelés alatt áll - egy február 12-i garázdaság miatt büntetőeljárás folyik.

A bíróság minderre tekintettel megállapította, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint a férfi személyi körülményei, a vélhetően a betegségéből fakadó kiszámíthatatlan viselkedése és az eljárás során tanúsított magatartása kizárja bűnügyi felügyelet alkalmazását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére