Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2022. Február 26. 10:01, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztatták a porcsalmai gyilkosság gyanúsítottjait

Letartóztatták a porcsalmai gyilkosság gyanúsítottjait

Elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság pénteken egy hónapra annak a két embernek a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy előbb elkábítottak, majd megöltek egy idős embert Porcsalmán.

A Nyíregyházi Törvényszék azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás.

A gyanú szerint hétfőn a gyanúsítottak megállapodtak abban, hogy altató tablettát kevernek az idős ember borába, majd ellopják a nyugdíját és egyéb vagyontárgyait. Miután a férfi megitta a bort, kiment a fürdőszobába. A gyanúsítottak utánamentek, a már ittas és bódult állapotban lévő idős ember fejét a vízzel teli fürdőkádba nyomták, ennek következtében a sértett megfulladt.

Ezután a gyanúsítottak a házból 290 ezer forint készpénzt és különböző élelmiszereket vettek magukhoz, majd távoztak a helyszínről.

Az ügyben a nyomozás még tart, és jelenleg egy kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság a két gyanúsítottat, akiknek nincs rendszeres jövedelmük és bejelentett munkahelyük. A bíróság szerint így fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezésük esetén elérhetetlenné válnának vagy a büntetőeljárásban részt vevő embereket jogellenesen befolyásolnák, és ezzel megnehezítenék a bizonyítást, ezért elrendelték a letartóztatásukat - áll a közleményben.

A végzést az ügyészség, valamint az egyik gyanúsított és védője tudomásul vette, így az esetükben véglegessé vált, azonban a másik gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 14:05, kedd | Kék hírek

Magát rendőrnek adta ki és kirabolt három nőt

Jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a román férfit, aki társával magát rendőrnek kiadva három román nőt rabolt ki az M5-ös autópályán 2019 tavaszán.

2022. Július 05. 10:01, kedd | Kék hírek

Drogot is árult az autószerelő, több ügyfele is lebukott

A nyomozók egy fóti autószerviz illegális mellékesét végző tulajdonosát vették őrizetbe. A 29 éves férfi műhelyében nemcsak gumi cserélt gazdát, hanem tömött pakkok is.

2022. Július 04. 10:01, hétfő | Kék hírek

21 éves dílernőt kaptak el a rendőrök

Elfogták azt a 21 éves nőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei, aki gyanú szerint kábítószerrel kerekedett.

2022. Július 03. 11:40, vasárnap | Kék hírek

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal együttműködve határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták föl Ásotthalom külterületén szombaton este fél hét előtt - közölte a rendőrség honlapján.