Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2022. Január 30. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Letartóztatták a debreceni ékszerboltba behatoló testvérpárt

Letartóztatták a debreceni ékszerboltba behatoló testvérpárt

A Debreceni Járásbíróság szombaton egy hónapra elrendelte annak a két szerb férfinak a letartóztatását, akik fegyverrel kíséreltek meg kirabolni egy debreceni ékszerboltot

- tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője szombaton az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a vád ellenük fegyveresen, erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel megvalósítva elkövetett rablás bűntettének kísérlete.

Dobó Dénes elmondta: a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a gyanúsítottak előzetesen megállapodtak abban, hogy az egyikük terepfelmérését követően ékszereket és készpénzt tulajdonítanak el egy debreceni ékszerboltból.

A testvérpár csütörtök délelőtt bement a debreceni Hatvan utcában lévő ékszerboltba: a 46 éves gyanúsított a sértett figyelmét vásárlási szándékkal elterelte, a testvére, a 37 éves férfi az üzletbe belépve azonnal rászegezte a sértettre a nála lévő fegyvernek látszó tárgyat. Bár a sértett közölte a gyanúsítottakkal, hogy mindent vihetnek, ennek ellenére őt ököllel megütötték, majd rugdosni kezdték.

A gyanúsítottak az ékszerüzlet eladópultjára kihelyezett tálcában lévő ékszereket beseperték egy sporttáskába, miközben a sértettet folyamatosan bántalmazták. A sértett erőteljes védekezése és ellenállása következtében a gyanúsítottak az eltulajdonítani szándékozott ékszereket nem tudták magukkal vinni, a fegyvert és a sporttáskát is a helyszínen hagyták és elmenekültek.

A rendőrök autós üldözést követően Debrecen belvárosában fogták el az elkövetőket - jelezte a szóvivő.

Hozzátette: a 46 éves gyanúsított Magyarországon többszörösen büntetett előéletű, több alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket ékszerüzletek sérelmére, a mostani bűncselekményt idején Magyarország területéről kiutasítás hatálya alatt állt.

A bíróság a kényszerintézkedés indoklásában megállapította: az ő esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, akár hasonló jellegű erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követne el. A 37 éves testvéréről ugyancsak megalapozottan feltehető, hogy rendezetlen életvitelére, megélhetési forrásának hiányára tekintettel újabb, akár erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követne el - mondta a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 07. 07:00, csütörtök | Belföld

A kiskereskedelmi adatokból látszik a vásárlási szokások változása

A háztartások fogyasztása májusban tetőzhetett, az első negyedévi állami juttatások nagy részét már felélte a lakosság és vásárlási szokásait a magas inflációnak megfelelően kezdi átalakítani

2022. Július 07. 05:00, csütörtök | Belföld

Óriási gerendák öklelték fel a szembejövő autóst Solymáron

Óriási szerencséje volt annak a sofőrnek, akinek autójára deszkák és gerendák zúdultak Solymáron. A rakomány túl hosszú és túl súlyos is volt.

2022. Július 06. 18:03, szerda | Belföld

Rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint,

2022. Július 06. 17:09, szerda | Belföld

Nőtt a Balatonra vonatozók száma

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán