Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 06. 14:24, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Hírek

Lesz emelt szintű járóbeteg szakellátás, lesz sebészet, belgyógyászat

Lesz emelt szintű járóbeteg szakellátás, lesz sebészet, belgyógyászat

Mintegy 1,2 milliárd forintot költenek a kiskunfélegyházi kórház fejlesztésére. Sikeresnek bizonyult ugyanis Bács-Kiskun Megyei Kórház pályázata

Mintegy 1,2 milliárd forintot költenek a kiskunfélegyházi kórház fejlesztésére. Sikeresnek bizonyult ugyanis Bács-Kiskun Megyei Kórház pályázata, melyet kecskeméti, a kalocsai, és a kiskunfélegyházi kórház fejlesztésére nyújtott be az intézmény. Az elnyert közel 3 milliárd forintból a kalocsai kórháznak is hasonló összeg jut, a megyei kórház pedig egy mikrobiológiai labort tud kialakítani a fennmaradó összegből. A pályázati sikerről ma (október 4-én) számolt be a sajtó munkatársainak Dr. Mészáros János, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) Dél-Alföldi Térségi Igazgatóság igazgatója, Dr. Svébis Mihály, a BKMÖ Kórház igazgatója, Dr. Körtvélyessy András, a Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ igazgatója és Kapus Krisztián polgármester a városi kórházban.

Az elnyert összegből a félegyházi kórházban az emelt szintű szakorvosi ellátásnak megfelelő modern, korszerű rendelőintézeti rész kialakítására nyílik lehetőség. Átépítik a radiológiát, kialakítanák egy két műtővel felszerelt egynapos sebészeti blokkot, nappali betegellátási részleget és egy sürgősségi fogadóhelyet is. A két új műtő kialakítása után napi 8-10 ambuláns műtétet tudnak elvégezni a kórházban, ami fedezi a kistérségi igényeket. Az új szárnyban a szakrendelés, a sürgősségi fogadóhely, az endoszkópos rendelő, a recepció, tüdőgondozó, a pszichiátria kap helyet– mondta el dr. Körtvélyessy András.

Az egészségügyi átalakítás során az első pillanattól nem volt kétséges, hogy a kiskunfélegyházi kórháznak jelene és jövője van. Az aktív ellátási funkciók betöltését szolgáló fejlesztések, amelyek az egészségügyi intézmény szakellátói tevékenységéhez szükségesek, meg fognak valósulni. Most jutottunk el ahhoz a ponthoz, hogy a fejlesztési tervek valóra is válhatnak - emelte ki a pályázati siker kapcsán Dr. Mészáros János.

A pályázaton elnyert összeg döntő részét a kiskunfélegyházi és a kalocsai kórház kapta meg. Ennek köszönhetően az intézmények 1,2 milliárdos fejlesztéseket hajthatnak végre. A megyei kórház a fennmaradó összegből egy mikrobiológia labort tervez létrehozni – emelte ki Dr. Svébis Mihály.

Mindazok az ígéretek, amelyek az elmúlt évben elhangzottak, valóra válnak. Amit a GYEMSZI és a Kormány ígért fejlesztéseket, most megvalósulhatnak. Az 1,2 milliárd forintos pályázati sikernek köszönhetően nem csak külsőleg újul meg a kórház épülete, hanem jelentősen bővül az egészségügyi szolgáltatások köre, emelkedik az ellátás minősége, színvonala. Lesz ismét Félegyházán sebészeti ellátás, belgyógyászati szakellátás, digitális radiológia, emelt szintű, 21. századi járóbeteg szakellátás, szolgálva ezzel a város és a térség polgárainak érdekeit, igényeit – hangsúlyozta Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.