Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2013. Október 06. 14:24, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Hírek

Lesz emelt szintű járóbeteg szakellátás, lesz sebészet, belgyógyászat

Lesz emelt szintű járóbeteg szakellátás, lesz sebészet, belgyógyászat

Mintegy 1,2 milliárd forintot költenek a kiskunfélegyházi kórház fejlesztésére. Sikeresnek bizonyult ugyanis Bács-Kiskun Megyei Kórház pályázata

Mintegy 1,2 milliárd forintot költenek a kiskunfélegyházi kórház fejlesztésére. Sikeresnek bizonyult ugyanis Bács-Kiskun Megyei Kórház pályázata, melyet kecskeméti, a kalocsai, és a kiskunfélegyházi kórház fejlesztésére nyújtott be az intézmény. Az elnyert közel 3 milliárd forintból a kalocsai kórháznak is hasonló összeg jut, a megyei kórház pedig egy mikrobiológiai labort tud kialakítani a fennmaradó összegből. A pályázati sikerről ma (október 4-én) számolt be a sajtó munkatársainak Dr. Mészáros János, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) Dél-Alföldi Térségi Igazgatóság igazgatója, Dr. Svébis Mihály, a BKMÖ Kórház igazgatója, Dr. Körtvélyessy András, a Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ igazgatója és Kapus Krisztián polgármester a városi kórházban.

Az elnyert összegből a félegyházi kórházban az emelt szintű szakorvosi ellátásnak megfelelő modern, korszerű rendelőintézeti rész kialakítására nyílik lehetőség. Átépítik a radiológiát, kialakítanák egy két műtővel felszerelt egynapos sebészeti blokkot, nappali betegellátási részleget és egy sürgősségi fogadóhelyet is. A két új műtő kialakítása után napi 8-10 ambuláns műtétet tudnak elvégezni a kórházban, ami fedezi a kistérségi igényeket. Az új szárnyban a szakrendelés, a sürgősségi fogadóhely, az endoszkópos rendelő, a recepció, tüdőgondozó, a pszichiátria kap helyet– mondta el dr. Körtvélyessy András.

Az egészségügyi átalakítás során az első pillanattól nem volt kétséges, hogy a kiskunfélegyházi kórháznak jelene és jövője van. Az aktív ellátási funkciók betöltését szolgáló fejlesztések, amelyek az egészségügyi intézmény szakellátói tevékenységéhez szükségesek, meg fognak valósulni. Most jutottunk el ahhoz a ponthoz, hogy a fejlesztési tervek valóra is válhatnak - emelte ki a pályázati siker kapcsán Dr. Mészáros János.

A pályázaton elnyert összeg döntő részét a kiskunfélegyházi és a kalocsai kórház kapta meg. Ennek köszönhetően az intézmények 1,2 milliárdos fejlesztéseket hajthatnak végre. A megyei kórház a fennmaradó összegből egy mikrobiológia labort tervez létrehozni – emelte ki Dr. Svébis Mihály.

Mindazok az ígéretek, amelyek az elmúlt évben elhangzottak, valóra válnak. Amit a GYEMSZI és a Kormány ígért fejlesztéseket, most megvalósulhatnak. Az 1,2 milliárd forintos pályázati sikernek köszönhetően nem csak külsőleg újul meg a kórház épülete, hanem jelentősen bővül az egészségügyi szolgáltatások köre, emelkedik az ellátás minősége, színvonala. Lesz ismét Félegyházán sebészeti ellátás, belgyógyászati szakellátás, digitális radiológia, emelt szintű, 21. századi járóbeteg szakellátás, szolgálva ezzel a város és a térség polgárainak érdekeit, igényeit – hangsúlyozta Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 17. 17:03, hétfő | Belföld

Enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja

Ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn internetes oldalán.

2022. Január 17. 16:18, hétfő | Helyi sport

Évzáró gyűlést tartottak a Koppány íjászok

Mint már megszokott, az évzárót kisebb karácsonyi ünnepséggel kötik össze a Turul Koppány Íjászai. Így történt ez 2021-ben is.

2022. Január 17. 16:06, hétfő | Belföld

Másodfokú riasztásokat adtak ki a viharos szél miatt

A viharos szél veszélye miatt több megye számos járására és a fővárosra is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután.

2022. Január 17. 16:00, hétfő | Helyi

Kossuthos siker a WorldSkill’s szakmai verseny Budapesti döntőjében

2022. január 14-15-én, került megrendezésre Budapesten a Worldskills 2022, Festő Díszítőfestő szakmai verseny hazai döntője. Amelyen eldőlt ki képviselheti, hazáját és szakmáját a soron következő világversenyen.