Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Szeptember 09. 09:17, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Lesz, avagy nem lesz adótorony a Móravárosban?

Lesz, avagy nem lesz adótorony a Móravárosban?

A móravárosiak tiltakoznak, a DIGI Kft. pedig kiáll amellett, hogy a rendszer zavartalan működéséhez szükséges az adótorony megépítése.

Már korábban felröppent a hír, hogy adótornyot szeretne építeni a Móraváros mellet a DIGI Kft. Mint ahogy azt a beruházó cég képviselőjétől Szabó Tivadartól megtudtuk, a Digi szolgáltatás teljes lefedettségének biztosításához szükséges a szóban forgó torony megépítése.

– Adóinkat a legtöbb helyen a háztetőkre szoktuk telepíteni, bérleti díj ellenében. Ezt itt is megpróbáltuk, de a móravárosi lakóközösségek ettől elzárkóztak. Ezét döntöttünk úgy, hogy a közelben, egy külterületi részen építünk adótornyot – nyilatkozta Szabó Tivadar azon a szeptember 7-én tartott lakossági fórumon, melyet a Móravárosban tartottak az ügy jelenlegi helyzetének felvázolására.

Mint ahogy az a fórumon is megerősítést nyert, a városrész lakói tiltakoznak az adótorony megépítése ellen, mert egészségre ártalmasnak tartják annak működését. A körzetben lakó Endre Jánosné aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy kiálljon a városrész lakóinak véleménye mellett. Eddig mintegy 450-en írták alá az ívet.

A fórumon – melyet Endre Jánosné mellett Kis-Szeniczey Kálmán (LMP) és a körzet önkormányzati képviselője dr. Réczi László szervezett – jelen volt dr. Faragó Zsolt, a város jegyzője is, aki leszögezte, hogy ebben a kérdésben a városnak nincs döntési hatásköre. Ha a földhivatal és a médiahatóság megadja a szükséges engedélyeket, akkor a torony megépülhet.

Kis-Szeniczey Kálmán a megjelentek számára ismertette a médiahatóságnak azon levelét, melyet a torony építése elleni kifogásra válaszként küldtek.
A levél tartalma alapján a hatóság előtt Kiskunfélegyháza területét érintő építési engedélyezési eljárás hírközlési antennatartó torony elhelyezésére nincs folyamatban. Amennyiben a hatóságnál ilyen eljárás indul, erről a hivatalos honlapján közzétett hirdetmény útján értesíti az érintett település lakosságát.

Tehát, abban az esetben, ha a DIGI Kft. építési engedélyt kér, az ingatlantulajdonosok és más érdekeltek tudomást szerezhetnek róla, és a hirdetményben ismertetett feltételekkel betekinthetnek az eljárás irataiba, nyilatkozhatnak, valamint élhetnek jogorvoslati jogukkal a hatóság döntésével szemben.

(Kép forrása: Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.