Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. November 07. 09:10, csütörtök | Helyi
Forrás: - Szendi Klarissza -

Leslie L. Lawrence Félegyházán

Leslie L. Lawrence Félegyházán

Lőrincz L. László író, műfordító volt a vendége november 5-én a városi könyvtár „Könyvek Klubja Olvasókör” című sorozatának.

Lőrincz L. László író, műfordító volt a vendége november 5-én a városi könyvtár „Könyvek Klubja Olvasókör” című sorozatának. Lendületes, izgalmas és érdekes életrajzi történetei magukkal ragadták a hallgatói képzeletét, így a teremben egy percre sem lankadt a rá szegeződő figyelem. Előadásmódja legalább olyan lebilincselő volt, mint a könyvekbe zárt elbeszélései.

Az érdeklődők megtudhatták, hogy Szilvásszentmártonon született, majd Kaposváron végezte elemi iskoláit. Ezután egy szerencsés „balszerencse” miatt a Kaposvári Gimnázium helyett a Kaposvári Sütőipari Technikumba nyert felvételt. Itt kitanulta a karikadobálás csínját-bínját, melynek később nagy hasznát vette. Természetesen kiválóan megtanult sütni is, de az utósózott töpörtős pogácsa miatt sajnálatára csak 4-es gyakorlati érettségi vizsgát tett, ellenben a többi tantárgyból kiválóan teljesített.
Írói pályájának ihletője Karl May, a híres kalandregény író volt. Az ő könyvei hatására iratkozott be a Budapesti Egyetemre keleti nyelveket és kultúrát tanulni. Kalandos utazásai az arab és török tanszék után végül a mongol tanszékre irányították egy kedves jó ismerős segédletével. Itt szerzett diplomát 1962-ben török-mongol szakon.
Első elbeszélő költeménye a Dzsingisz Kán ifjúságát feldolgozó „A sólyom kinyújtja karmait” című ifjúsági regénye. (1973)
Ezután sorra kapta a szerződéseket és könyvszerető emberek örömére, még ma is izgalmasabbnál-izgalmasabb történetek születnek alkotói tollából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit