Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. November 05. 19:50, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Lélekmelengető őszi kórustalálkozó

Lélekmelengető őszi kórustalálkozó

Őszi kórustalálkozóra hívták és várták a zenekedvelő érdeklődőket november 5-én a Sarlós Boldogasszony templomba, ahol három kórus káprázatos előadása tette feledhetetlenné az esős szombat délutánt.

A megjelenteket Zakar Anita, a találkozó háziasszonya köszöntötte, külön említve Balla László alpolgármestert és feleségét.

Elsőként a kisújszállási Phoenix Vegyeskar mutatkozott be Lór-Kerekes Ágnes karnagy vezetésével. A kórus neve – mely egy monda szerint mindig megújulásra kész - hűen tükrözte a zenei repertoárjukat, melyben az egyházi és komolyabb hangvételű művek mellett a könnyedebb darabok is helyet kaptak. Záró műsorszámukban maga a karnagy is bemutatta káprázatos hangját, Rab Zita Mónika pedig zongorajátékával tette teljessé a darabot.

A kisújszállási kórust az 1982-ben alakult Alba Regia Vegyeskar követte Kneifel Imre karnagy vezetésével. Ők Székesfehérvárról érkeztek hozzánk, hogy bemutatkozzanak a félegyházi közönség előtt is. Az Alba Regia Vegyeskar tagjai külföldi fesztiválok, minősítő hangversenyek rendszeres látogatói. Hazánk kultúráját Európa számos más országában bemutatták. Közösségük – városunk kórusához hasonlóan - nem csak egy énekkar, hanem baráti társaság is. Van olyan kórustagjuk, mely több mint 40 éve énekel velük és van olyan is, aki még az iskolapadot koptatja egy zenei gimnáziumban. Tagjait tekintve (egyetemisták, főiskolások, orvosok, pedagógusok, jogászok, könyvelők) is minden szempontból vegyeskarnak mondhatják magukat. Ezt a sokszínűséget az ének és a zene szeretete, valamint a baráti közösség ereje fűzi össze, mely ezúttal is tükröződött minden egyes műsorszámukból.

Végül a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Vili Balázs vezetésével szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezúttal igen nehéz műfajjal – spirituálékkal - készültek a találkozóra. A siker nem maradt el, óriási vastapssal jutalmazta előadásukat a közönség. Műsorblokkjukban közreműködtek Bolla Julianna zongorán és Hegyi Bence dobon.

A találkozó egy közös énekkel zárult, melyben mindhárom kórus közreműködött. Szívet melengető volt látni és hallani a három vegyeskar összehangolt előadását Lór-Kerekes Ágnes karnagy vezényletével.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)