Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 02. 14:42, vasárnap | Belföld
Forrás: origo.hu

Lefújták az esti netadós tüntetést

Lefújták az esti netadós tüntetést

Elnapolta a vasárnap estére beharangozott fővárosi tüntetését a Nem Némulunk El Facebook-csoport.

Elnapolta a vasárnap estére beharangozott fővárosi tüntetését a Nem Némulunk El Facebook-csoport. A szervezők az Origónak e-mail-ben jelezték, hogy a tüntetés új időpontját hétfő estig véglegesítik, azt azonban nem zárták ki, hogy rajtuk kívül mások mégis elmennek a Kossuth térre. Az eddigi, tízezreket megmozgató demonstrációkat nem ez, hanem a Százezren az internetadó ellen nevű közösség szervezte, akik már korábban bejelentették, hogy november 17-én tartanak demonstrációt.
Vasárnap estére szervezett tüntetést a budapesti Kossuth térre a Nem Némulunk El nevű Facebook-csoport. A közösségi portálon vasárnap délig csaknem hatezren jelezték, hogy elmennek a demonstrációra, amelyen az internatadón kívül az állami korrupció, a túladóztatás és a jelenlegi külpolitika ellen is tiltakoztak volna.

Elaprózódástól tartanak
Mivel vasárnap reggel már nem volt egyértelmű, hogy lesz-e tüntetés, az Origo e-mailben kereste meg a szervezőket. Válaszukban azt írták, hogy a megmozdulást „áthelyezték” egy másik időpontra, amelyet hétfő estig véglegesítenek.

A Facebookon azt is írták, hogy „nehéz, de szükséges” döntést hoztak. A bejegyzés szerint a sok kis tüntetés és az elaprózódás az Orbán-kormány legfőbb vágya, ezért egy összevont, nagy tüntetést szeretnének rendezni, amelyre mindenkinek bőven lesz ideje felkészülni. A csoport az Origónak küldött válaszában azt nem zárta ki, hogy mások este esetleg „teljesen függetlenül” mégis megjelennek a Kossuth téren. Az Origo úgy tudja, hogy vasárnapi tüntetésről a rendőrséghez nem érkezett bejelentés.

Korábban kétszer tiltakozott több tízezres tömeg az internetadó bevezetése ellen a fővárosban, és kisebb tüntetetések voltak vidéken is. A budapesti megmozdulásokat a Százezren az internetadó ellen nevű közösség szervezte.

Így nem lehet bevezetni
Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában jelentete be, hogy jelenlegi formájában nem lehet bevezetni az internetadót. Azt mondta, "a vita félrecsúszott", "nincs meg a közös alap", hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány a távközlési adót akarta kiterjeszteni. Az emberek megkérdőjelezik az egész dolog ésszerűségét, "ilyen körülmények között nem lehet bevezetni semmit sem" – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor azt is közölte, hogy januárban nemzeti konzultáció indul az internetről. Nem sokkal később pedig kiderült, hogy ezt Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő koordinálja majd.

Semmit sem tudni biztosan
Azt, hogy legközelebb mikor vonulnak utcára a netadó miatt tüntetők, egyelőre nem lehet biztosan tudni. Az eddigi tüntetéseket szervező Százezren az internetadó ellen hivatalos Facebook-oldaláról annyi derül ki, hogy legkésőbb november 17-én tüntetnek. Azt azonban hozzáteszik, hogy ez az időpont még módosulhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.