Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Július 26. 08:22, szerda | Helyi
Forrás: BAON

Lassan fedezik fel a kórházba érkezők az új parkolót

Lassan fedezik fel a kórházba érkezők az új parkolót

Július 20-án (csütörtök) reggel nyitották meg a megyei kórház új, egyelőre ingyenesen használható parkolóját a Csabay Géza körúton.

9 óra körül a placc még teljesen üres volt, sokan egyelőre a megszokott helyszíneken próbálkoznak - állapította meg a BAON munkatársa. A Nyíri út illegális parkolót fémkorlátokkal kerítik körbe, hogy ne tudjanak beállni az autósok.

Csütörtöktől vehetik igénybe a betegek és a látogatók a kecskeméti megyei kórház újonnan épült, Csabay Géza körútról nyíló, 75 férőhelyes parkolóját. A kórház közlése szerint átmenetileg ingyenes lesz itt a parkolás, a jövőben viszont az előzetes nyilatkozatok alapján fizetős.

Reggel 6-kor nyitott a parkoló, megnéztük, mi a helyzet. A Nyíri úti illegális parkolót fémkorlátokkal kezdték el körbekeríteni, egészen a buszmegállóig tart majd a lezárás. A gyalogos-és kerékpárút közepén is lesz egy akadály, így innentől kezdve az autósok nem tudnak majd a területre bejönni (ez természetesen idáig is tilos volt, és a gyalogosokra, biciklisekre nézve veszélyes is, de a jelenség tömeges méreteket öltött, így a Városrendészet már nem is büntette az itt parkoló autósokat). Úgy tudjuk, a kikopott füvet pótolják, és megújítják majd a zöldfelületet. A helyszínen a Városrendészet két kollégája reggel 6 órától is jelen volt, egyrészt hogy a lezárandó területre való behajtást megakadályozzák, másrészt pedig tájékoztatják a sofőröket, hogy a Csabay Géza körúton megnyílt az új parkoló. Erre egyébként egy tábla (igaz, nagyon apróbetűs) is felhívja a figyelmet (no és arra is, hogy a területen nem szabad parkolni, ezért büntethetnek a városrendészek).

Fotó: A korábbi illegális parkoló lezárásán dolgoznak a szakemberek Fotó: Hraskó István

Az új lehetőséggel egyelőre még nem sokan élnek. Fél 9-re a Nyíri úti „normál” parkoló megtelt, de a Szabadidőközpont előttinél sem láttunk már sok szabad helyet – az új parkoló viszont egészen 9 óráig teljesen üres volt (jó félórán keresztül voltunk ott, épp akkor kanyarodott be az első autó, amikor már elindultunk). A sorompók fel vannak húzva, bár tábla nem segíti az autósokat. Lehet, hogy a szokás hatalmáról van szó, és sokan a bevett helyszíneken próbálkoznak, mégha fölösleges köröket is kell megtenniük. Egyes fórumokon pedig olyan véleményeket olvasni, hogy ez az új parkoló túl messze van a kórházi épületektől, sokat kell sétálni. Körülbelül 400 métert kell egyébként az SZTK földszint bejáratáig, ez nem sokkal több, mintha valaki a Szabadidőközpontnál hagyja az autóját. Mások amiatt bosszankodnak, hogy majd ez a parkoló is fizetős lesz. Ennek díjáról egyelőre nincs információnk - számolt be róla a BAON.

Címkék: kórház, parkoló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.