Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 10. 09:02, péntek | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti - fotó: facebook.com/borisjohnson

Lánya született a brit miniszterelnöknek

Lánya született a brit miniszterelnöknek

Egészséges leánygyermeknek adott életet Carrie Symonds, Boris Johnson brit miniszterelnök felesége - közölte csütörtökön a Downing Street. A kislány a házaspár második közös gyermeke.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint a 33 éves Carrie Symonds és újszülött kislánya egyaránt nagyon jól van.

Hozzátette: a gyermek csütörtök reggel született egy londoni kórházban.

A házaspár csütörtökön született gyermeke - saját bátyjával együtt - a negyedik az utóbbi két évtizedben, aki édesapja hivatali ideje alatt jött a világra, de az első olyan, aki második miniszterelnöki gyermekeként született édesapja hivatalba lépése után.

A munkáspárti Tony Blair kisfia, Leo 2000-ben, David Cameron volt konzervatív párti miniszterelnök kislánya, Florence 2010-ben született, mindketten édesapjuk miniszterelnöki megbízatásának ideje alatt.

A Johnson-házaspár első közös gyermeke, egy kisfiú, tavaly április 29-én született a University College London egyetem kórházában, és a Wilfred Lawrie Nicholas Johnson nevet kapta.

A csütörtökön született kislány nevét a Downing Street egyelőre nem fedte fel, mint ahogyan azt sem, hogy a gyermek melyik kórházban született.

Boris Johnson idén májusban, különösebb hírverés és hivatalos bejelentések nélkül vette feleségül addigi élettársát, akit 2019 decemberében jegyzett el.

Az 56 éves Boris Johnson harmadszor nősült meg, feleségének viszont ez az első házassága.

Carrie Symonds volt az első olyan miniszterelnöki élettárs a modern brit politikatörténetben, aki nem a kormányfő házastársaként élt a Downing Street 10. szám alatti hivatalos rezidencián, Johnson pedig 199 év óta az első olyan brit miniszterelnök, aki hivatali ideje alatt házasságot kötött. Legutóbb Robert Banks Jenkinson, azaz Lord Liverpool nősült meg Nagy-Britannia hivatalban lévő miniszterelnökeként 1822-ben.

Boris Johnsonnak négy felnőtt gyermeke van második feleségétől, Marina Wheelertől, akitől 25 év után, 2018-ban vált külön.

A konzervatív párti brit kormányfőnek 2009-ben, egy házasságon kívüli kapcsolatból is született egy kislánya, és a brit sajtó hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülései szerint van még egy gyermeke egy másik, szintén házasságon kívüli kapcsolatból.

Így a csütörtökön született kislány Boris Johnson hetedik vagy nyolcadik gyermeke.

Carrie Symonds 2018-tól egy évig a kormányzó brit Konzervatív Párt kommunikációs igazgatója volt, de 2019-ben, amikor Johnsont miniszterelnökké választották, távozott ebből a tisztségből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.