Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. Május 24. 23:23, szerda | Belföld

Lánszki Regő - Az elkövetkező időszak a magyar ipar sikerkorszaka lesz, amelyben óriási szerepe lesz az IPOSZ-nak.

Lánszki Regő - Az elkövetkező időszak a magyar ipar sikerkorszaka lesz, amelyben óriási szerepe lesz az IPOSZ-nak.

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) ma tartotta meg XLI. Közgyűlését, amelyen az ipari kisvállalkozások fontosságát és a szövetség célkitűzéseit állították a középpontba.


Az eseményen részt vett Németh László, az IPOSZ elnöke, aki kiemelte a kisvállalkozások szerepét a gazdaság és a társadalom szövetében.
Az elnök beszédében rámutatott, hogy az elmúlt 10 évben a magyar gazdaságjelentős változáson ment keresztül, és a segélyalapú gazdaságból munkaalapú gazdasággá váltak. Az IPOSZ küldetése az, hogy segítse tagjait megérteni a globális problémákat és megtalálni a helyi szakmai válaszokat. Céljuk, hogy meggyőzzék a magyar kormányt és az európai kkv szakmai szövetségeket arról, hogy hatékonyabban támogassák az egyéni, családi, mikro- és kisvállalkozásokat.
Németh László hangsúlyozta, hogy a mikrovállalkozásoknak más igényeik és lehetőségeik vannak, ezért szükség van differenciált szabályozásra és támogatásra. Az IPOSZ javasol egy olyan támogatási rendszert, amely a mikrovállalkozások által nyújtott társadalmi és gazdasági értéknek megfelelő támogatást biztosít. Emellett kiemelte a képzés és a szaktudás fejlesztésének fontosságát annak érdekében, hogy a hazai vállalkozások sikeresen értékesítsék termékeiket a határokon túl is.
Az IPOSZ következetesen részt vesz a fontos érdekegyeztető fórumokon, és továbbra is törekszik a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) tagságára és a GINOP Plusz Monitoring Bizottsági tagságra, hogy a mikrovállalkozásoknak valódi képviseletet biztosítson. Az elnök kiemelte, hogy az IPOSZ az egyetlen szervezet Magyarországon, amely hitelesen képviseli az egyéni, családi és mikrovállalkozásokat, és folytatni fogják tevékenységük erősítését és fejlesztését.


A rendezvényen jelen volt Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere, aki köszöntő beszédében elmondta, kiváló együttműködés jött létre a helyi ipartestület és az önkormányzat között. Folyamatos párbeszédre törekszenek, segítik a vállalkozókat az ügyintézésekben. A vállalkozások az önkormányzat kiemelt ügyfelei, saját ügyintézőkkel, illetve lehetőségük van nemhivatalosan is konzultálni az önkormányzat döntéshozóival.
Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára a magyar gazdaság kihívásairól, az IPOSZ és a kormány együttműködéséről beszélt. Sosem felejtjük el- mondta, hogy a nemzeti össztermék 30-40%-át biztosítja a kis és középvállalkozói szektor, valamint a foglalkoztatottaknak több mint fele is ilyen szervezet munkavállalója, minden második magyar!
Közel 30 ezer vállalkozást támogat a kormány. A támogatáson kívül azon dolgoznak, hogy megteremtsék annak a lehetőségét, hogy a magyar ipar mögött innovatív és színvonalas, digitális és szakmai háttér legyen. Kiemelte a magyar kreativitást, amelyet szerte a világon ismernek és elismernek, valamint idézte Lázár János építési és közlekedési minisztert, aki szerint „nálunk első a magyar munkaerő, a magyar alapanyag, a magyar szaktudás és ennek következtében kiemelten a magyar profit”. Majd röviden beszélt az állami építési beruházások rendjéről szóló törvénytervezetről, amelynek vitája a tegnapi nap a parlamentben elkezdődött. A szabályozás kiemelt célja, hogy Magyarország a sikeres állami építési beruházások területén 2030-ra Európa élmezőnyébe kerüljön. Kiszámítható, átlátható beruházási rendszert hoznak létre. A törvénytervezet bevezetésével az elérhető legnagyobb arányú alapanyag és építési termék felhasználását tűzték ki célul.
Az államtitkár biztos benne, hogy az elkövetkező időszak a magyar ipar sikerkorszaka lesz, amelyben óriási szerepe lesz az IPOSZ-nak, amely nemcsak képviseli, de segíti és képzi is tagszervezeti tagjait és elsődleges célja, hogy minél sikeresebbek legyenek a magyar kis és középvállalkozások. Kijelentette, a magyar kormány és az IPOSZ természetes szövetségesek. Mindig így tekintettek az IPOSZ-ra, és így is fognak tekinteni a jövőben is."
Az eseményen ünnepélyes pillanat is volt, amikor az IPOSZ kitüntetéseket adott át. Tóth Tibornét, Pásztó és Vidéke Ipartestület alkalmazottját, Tóth Tibor szobafestő, mázoló, tapétázó mestert, Gubola Zoltán pékmester, Baráth Károly aranykoszorús fényképész mestert és Németh Ildikó fodrászmestert méltatták elismerésekkel, a kimagasló teljesítményükért és hosszú éveken át tartó elkötelezettségükért.
Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kisvállalkozásokat támogassa és képviselje a gazdasági és társadalmi stabilitás megteremtése érdekében Magyarországon és Európában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Belföld

Pénteken és vasárnap napos, szombaton felhős idő várható

Pénteken és vasárnap napos, meleg idő lesz, de szombaton előbb a Dunántúlon, majd később a középső országrészben is felhős idő várható, néhol esővel

2024. Július 19. 08:13, péntek | Belföld

Rétvári Bence: elfogadhatatlan, ami a szolnoki kalandparkban történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.