Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 15. 18:40, kedd | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kórház

Lakossági tájékoztatás koronavírus fertőzés intézkedések kapcsán

Lakossági tájékoztatás koronavírus fertőzés intézkedések kapcsán

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten a betegbiztonság és a folyamatos betegellátás érdekében az alábbi változások történtek:

A Kecskemét, Nyíri úti székhely Hotel épületében található Krónikus Belgyógyászati Osztály, illetve az Ápolási Osztály átköltözött a Kecskemét, Balaton utcai telephelyre a Reumatológiai Osztály helyére. Kérjük, hogy a hozzátartozóinak szánt csomagot a megfelelő telephelyre juttassák el.

A Reumatológiai Osztály átmenetileg fekvőbetegeket nem lát el, a biológiai terápia és a járóbeteg ellátás változatlanul működik.

A Nyíri úti A épületben található 1. sz. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály átköltözött a Hotel épület 7. emeletére.

A Kecskemét, Nyíri úti telephely bejáratainál továbbra is előszűrésen esnek át a kórházba belépők, dolgozók és betegeket egyaránt. Az intézményben továbbra is teljeskörű látogatási tilalom van érvényben. Maszk használata a kórház teljes területén kötelező.

Koronavírus gyanús betegek ellátására - a betegbiztonság érdekében - az intézmény a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház székhelyén, a Nyíri úton található A (új) épület egyes lezárható, izolálható részeit jelölte ki.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály fertőző gyanús betegei az A épület földszintjén kerülnek ellátásra.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály ezen kialakított részére is igaz, hogy kizárólag sürgősségi eseteket, vagy háziorvos beutaló alapján mentővel továbbított betegeket láthat el, ezért elsődlegesen kérjük, hogy ilyen jellegű panaszaival először háziorvosához forduljon!
Az enyhe tüneteket mutató koronavírus gyanús eset otthonába bocsátható, otthoni karantén mellett, háziorvosát telefonon értesítse!

A jelenlegi miniszteri utasítás értelmében, ha a páciens otthonában légúti panasz, láz jelentkezik, akkor telefonon kell felhívnia háziorvosát vagy a háziorvosi ügyeletet. Az orvos a telefonos kikérdezés alapján állapítja meg, hogy fennáll-e a koronavírus fertőzés gyanúja, illetve szükséges-e a kórházi ápolás.
Amennyiben fennáll a koronavírus fertőzés gyanúja, de a betegnek enyhe tünetei vannak, akkor otthonában történik meg a mintavétel. Pozitív lelet esetén a beteg otthonában marad, és javasolt a napi telefonos háziorvosi konzultáció.
Amennyiben a betegnek középsúlyos vagy súlyos tünetei vannak, akkor az orvos értesíti az Országos Mentőszolgálatot, utóbbi pedig gondoskodik a beteg kijelölt kórházba történő szállításáról.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház lakossági tájékoztatóit megtalálja a https://www.kmk.hu/koronavirus-informaciok oldalon.

A betegútra vonatkozó folyamatosan frissített eljárási renddel kapcsolatosan kérjük, tájékozódjon az https://www.nnk.gov.hu/ illetve a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.