Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Január 25. 12:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Lakossági fórumot tartott Dongó József a 6. számú választókörzetben

Lakossági fórumot tartott Dongó József a 6. számú választókörzetben

A terület nagysága miatt két időpontban tartott lakossági fórumot Dongó József önkormányzati képviselő.

A Bankfalui Általános Iskola tornatermébe január 23-án, a Zöldmező lakótelepen lévő közösségi házba pedig január 24-én hívta össze a térség lakosságát.

A fórumon megjelentek a rendőrség képviseletében Mahlaj Róbert r. őrnagy, Sipos Róbert a Városüzemeltetési Osztály ügyintézője, illetve Vakulya László a Mezei Őrszolgálat vezetője.

A 6-os számú választókörzet nagysága, változatossága miatt egy kihívásokkal teli terület. Ide tartozik a Liget utca, a Bankfalu, amely a város egyik legszebb kertvárosias övezete, és amely városrészben fejlődés, bővülés lehetősége területileg is adott, a Zöldmező lakótelep családias, falusias jellegével, és ide tartozik a II., IV, V., VI., VII., és VIII. külterületi körzetek. Területileg a Kőrösi úttól dél felé az E5-ig.

A sportcsarnok terhének átvállalásával a kamatfizetési terheink is megszűntek, és a városban működő gazdasági társaságok is érezhetően jobban teljesítenek, ami az adóbevételeken is látható. Ezek eredményeképpen lehetősége nyílt a városnak olyan költségvetéseket alkotni, amely már nem a város megmaradásáért kell küzdenie, hanem építkezni is tud – mondta el a térség önkormányzati képviselője Dongó József.

Ezt követően a 2017. évi eredményekről számolt be, melyek közül néhányat az alábbiakban összefoglaltunk.

Tűzifaigénylés megváltozott a korábbi évekhez képest. Egy formanyomtatványon tehetik meg az igényeket a rászorulók. A hosszantartó hidegre való tekintettel városszerte több egyedül élő, segítségre szoruló személyt látogatott meg a képviselő év elején és juttattott nekik élelmiszert, meleg takarót.

A Csongrádi úton - Gyárak utáni parkolóban illegális szemétlerakás folyamatos, amit többször eltakarítottak, de végleges megoldásként figyelőszolgálatot állítottak fel.

A zöldterületek, parkok, kerékpárút melletti területek kaszálása folyamatos volt. Közel 3 millió Ft forrást fordított az önkormányzat a körzetben földútjavításra.

Csanyi út felezővonalának felfestése is megvalósult 2017-ben, mely a kora reggeli és esti közlekedéskor segíti a tájékozódást.

A képviselő beszámolójának zárásaként elmondta, hogy az elmúlt évben többen jelezték a Csanyi út újabb problémáját, miszerint az egyik telephely kamionjai, rakodógépei az útesten végeztek rakodást, zavarva a forgalmat. A hathatós intézkedésnek köszönhetően ideig-óráig megszűnt a probléma, de sajnos ez nem tartott sokáig. Ismét intézkedést igényel, hiszen újfent használják az úttestet rakodásra is, azzal balesetveszélyt teremtve.

Többen jelezték azt is, hogy az elkerülő és a Csanyi út kereszteződésében egy körforgalom megoldaná a veszélyhelyzetet. Itt ugyanis több halálos baleset volt az utóbbi években. A képviselő elmondta, hogy sajnos erre nincs anyagi lehetősége az önkormányzatnak. Egy körforgalom megépítése ugyanis 300 millió forintba is belekerülhet. A balesetek elkerülésére 70 km/h sebességkorlátozó, valamint kerékpáros veszélyre figyelmeztető tábla kihelyezését tervezik, melyből az előbbi már megvalósult, csakúgy mint a fényvisszaverő csíkkal is ellátott STOP-tábla kirakása. Ezen kívül akusztikus kivitelben sárga lassító harántcsíkozással lesz ellátva az útburkolat és prizmákat is el fognak helyezni, ezzel is felhívva a figyelmet az útkereszteződésre. Ezeknek megvalósulását március környékére ígérte a képviselő.

A 2018-2019. évi tervekről az alábbiakat adta elő a képviselő. Az idén megvalósítandó feladatok elsősorban infrastrukturális jellegűek, mely út, kerékpárút- és járdaburkolatok, parkolók, meglévő játszóterek felújítását, illetve fejlesztését, valamint egyéb környezetrendezési feladatok tervezését jelenti. Ez a 6. számú választókerületben az alábbiakban fog megmutatkozni.

Csanyi úti kerékpárút építés 1723 fm hosszúságú, 2 m szélességű, 3500 m2 alapterületű, kétoldali szegéllyel, fénysorompós vasúti átjáró kialakításával.
Kocsis Pál utca a Mészöly Gy. u. és Péteri út közötti szakaszon útépítés 100 fm hosszúságú, 4m szélességű ,400 m2 alapterületű.

Zöldmező LTP játszótér felújítása, bővítése: 2 db játszóeszköz, pad és esőbeálló elhelyezése, illetve meglévő bútorzatok felülvizsgálata, bejárat térkőburkolása, ütéscsillapítás biztosítása homok terítéssel, kerítés csere, meglévő növényállomány felülvizsgálata, bővítése.

Zöldmező LTP Köllér kereszt környezetrendezése: padok, esőbeálló elhelyezése, kereszt körüli térkőburkolás, kerítés csere és bővítés, meglévő növényállomány felülvizsgálata, bővítése.

Végül a közvilágítás fejlesztéséről is beszélt a képviselő, konkrétan felsorolva az utcákat, melyeken a lámpatestek kihelyezése már a 2017. évben elkezdődött, de elmondta azokat a helyszíneket is, melyeken idén folytatódni fog a munka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA