Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Március 28. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Lakásbérlet helyett inkább évtizedekre eladósodunk

Lakásbérlet helyett inkább évtizedekre eladósodunk

Az uniós átlagot vizsgálva kevesen bérelnek lakást hazánkban - derült ki egy frissen készített statisztikából.

Ennek több oka is van, a leglényegesebb azonban a magas bérleti díj. Míg az öreg kontinens országainak lakói közül minden 3-5. bérlakásban él, addig Magyarországon ez az arány mindössze 7-8 százalék. A magyarok elsősorban a saját tulajdon megszerzésére törekednek, még akkor is, ha ezzel hosszú évtizedekre eladósítják a családi költségvetést.

Az albérletek ára a fizetésekhez képest magas, és kevés is a minőségi bérlakás. Ez a két ok rettenti el az embereket a tartós bérlettől – tudta meg a Békés Megyei Hírlap Mészáros Györgytől. A békéscsabai ingatlanügyekkel foglalkozó szakember hozzátette, emellett a magyarok, ha egyszer beköltöztek valahová, nehezen mozdulnak ki onnan, így a munkaerőpiacon sem mobilisak. Jellemző a honi, így a megyei piacra is, hogy főként az önkormányzatok építtettek az elmúlt esztendőkben bérlakásokat, magánkézben keveset találunk. Ugyanakkor a mostani érdektelenség miatt a piacra túlkínálat jellemző, ezért általánosságban elmondható, hogy mostanság 5-10 százalékos kedvezményt lehet kialkudni a bérbeadóktól, ami átlagosan 3-5 ezer forintos megtakarítást eredményezhet havonta.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.