Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2019. Január 27. 09:24, vasárnap | Helyi
Forrás: HIROS

Kutyaszános kaland Nyárlőrincen

Kutyaszános kaland Nyárlőrincen

Nyárlőrincen kutyaszánra szállva lehet élvezni a telet.

A kutyák bírják a hideget, így már csak a vendégeknek kell jól felöltözniük. A túrák nagyon hasonlítanak az északi népek szánhúzó gyakorlataihoz - tette közzé a hírt a HIROS internetes hírportál.

Aranyos kutyusokkal találkozhatnak mindazok, akik szeretik a különleges téli sportokat. A szánhúzás nem mindennapos időtöltés hazánkban, de ezek a négylábúak ki vannak képezve a terepre.

Nem csupán a hétköznapok monotonitásából lehet kilépni, hanem meg lehet közben csodálni a gyönyörű havas, téli tájat. A fél-egynapos túrákon a kutyaszánon suhanva, bejárhatnak itt Nyárlőrincen néhány völgyet, lehet kanyarogni a havas szerpentineken, megcsodálni a hótól roskadozó fenyveseket, majd este, visszatérve a bázisra a kandalló mellé lehet gyűlni melegedni.

Buda Bálint kutyaszánhajtó hozta el a sportot Nyárlőrincre. Elmondta, azt, hogy egy falkával tud együtt dolgozni. Az egy csodálatos dolog, hogy befogadják őt a kutyák maguk közé.

A kutyaszánhajtó azt is kifejtette, hogy olyan állatokat is láthat, amit gyalogosan nem látna. Például őzeket, réti sast, hollókat, ölyveket, sólymokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.