Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Szeptember 10. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Kutyasuli, kutyasimogató a libafesztiválon

Kutyasuli, kutyasimogató a libafesztiválon

A kecskeméti Nevelt Ebek kutyasuli is bemutatkozott a XIX. Félegyházi Libafesztiválon szeptember 9-én.

Nem az a cél, hogy minden kutyát egységesen tökéletesre neveljünk, hanem hogy mi emberek tudatosan alakítsuk ki kapcsolatunkat kutyánkkal és értsük meg őt, hogy mi miért történik – olvasható a Nevelt Ebek kutyasuli honlapján.

A természetben élő embernek, a pásztornak, vagy az indiánnak nem kellett bajlódnia kutyájával. Mi változott azóta…?

A kecskeméti Nevelt Ebek kutyasuli munkatársai ún. Tükör módszerrel tanítják a négylábúakat. A Tükör módszer a Népszigeti Kutyaiskolán született sok éves kutatás eredményeként. Nevét onnan kapta, hogy a kutya mint egy tükör megmutatja, hogy milyen gazdák vagyunk. Ha ezeket a visszatükröződéseket megértjük, akkor tudjuk, hogy miben kell még fejlődnünk, hogy szófogadó és engedelmes kutyánk legyen.

A tanítás lényege, hogy elsőként a gazda tanuljon. El kell sajátítani a kutyával való együttélést, meg kell tanulnunk a kutya saját nyelvén való kommunikációját, azt, hogy kinek hol a helye és hogyan tudunk „falkavezérré”, vezetővé válni. Mindemellett a kutya egészségének, kiegyensúlyozott életének a feltételeinek a biztosítását is meg kell tanulnia a gazdának.

A legfontosabb pedig, hogy erőszakot és kényszert kizárva, a kutya ösztöneire alapozva tanít a Nevelt Ebek kutyasuli minden dolgozója. Mi tagadás, a produkciót látva, megéri a fáradtságot minden kutyával együtt töltött perc. A kutyusoknak a kapott falatka, az idomítóiknak pedig közönség lelkes tapsa volt a jutalom a Petőfi szobor lábánál tarott bemutatót követően.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)