Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2013. Július 31. 16:02, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Kutyaketreceket mázoltak a futók

Kutyaketreceket mázoltak a futók

„Ne előlük, értük fuss” a mottója annak a jótékonysági futásnak melynek résztvevői az állatmenhelyek támogatására, az önkéntes munka fontosságára szeretnék felhívni az emberek figyelmét

„Ne előlük, értük fuss” a mottója annak a jótékonysági futásnak melynek résztvevői az állatmenhelyek támogatására, az önkéntes munka fontosságára szeretnék felhívni az emberek figyelmét. Az országos kezdeményezés résztvevői július 30-án délelőtt érkeztek Kiskunfélegyházára, ahol a Jogging Szuperinfó Futó Klub tagjai csatlakoztak hozzájuk. A sportolók nem csak a futásból, de a munkából is kivették részüket, ecsetet ragadtak és kutyaketreceket mázoltak.
A futók július 27-én Érdről indultak, Tárnok, Budapest, Gödöllő, Cegléd, Szentes, Kiskunfélegyháza, Baja, Mohács, Szekszárd érintésével augusztus másodikán érkeznek Székesfehérvárra. Terveik szerint a hét napos, ötszáz kilométeres táv alatt több száz futó, kerékpáros, fogyatékkal élő, és egészséges gyermek csatlakozik hozzájuk – mondta el Lajkó Csaba, főszervező. A jótékonysági futással fel kívánják hívni a figyelmet a felelős állattarásra, az állatvédelmi törvény betartására és betartatására, az örökbefogadás népszerűsítésére, az állatotthonokban végzett lelkiismeretes munkára is. Ugyanakkor toborzás az ott végezhető társadalmi munkára, de nem titkolt céljuk az adománygyűjtés sem – tette hozzá a székesfehérvári sportoló.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 11:16, péntek | Helyi

Árokba csapódott egy autó az 5-ös főúton

A baleset a Kiskunfélegyháza és a petőfiszállási elágazás közötti szakaszon történt.

2021. December 03. 09:54, péntek | Helyi

Szombaton fellobban a második láng városunk adventi koszorúján

Adventi gyertyagyújtási ünnepségre várják az Érdeklődőket.

2021. December 03. 09:37, péntek | Helyi

Ingyenes ivartalanítási akció

Kutya-macska ingyenes ivartalanítási akciót hirdet a lakosság részére a Projekt-Pusztahunde e.v. a kiskunfélegyházi Fido Bácsi Közhasznú Alapítvánnyal közösen.

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.