Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Október 23. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Kutyabarát ötletek

Kutyabarát ötletek

Mi legyen vele, ha mi \"nyaralni\" megyünk?

Már kész a terv, hogy hova megyünk nyaralni, csak azt nem tudjuk, mit csináljunk addig a kedvencünkkel. Lássuk a különféle verziókat.

1. Ha hozzá költöznek
Ilyenkor egy rokon vagy barát, aki ismeri és szereti az ebet, odaköltözik, míg mi távol vagyunk.
Előnye: Mivel a kutyus a saját közegében marad, nem kerül konfliktushelyzetbe a környezetével.
Hátránya: Ebben a számára idegen szituációban valószínűleg nem úgy fog viselkedni az ideiglenes gazdijával, mint a gazdájával. Mivel bizonytalan, mennyire tiszteli őt, sétáltatáskor veszélyes lehet szabadon engedni.

2. Ismerőshöz költözik
Jó megoldás, ha valaki bevállalja, hogy hozzáköltözhet kedvencünk a mi távollétünkben.
Előnye: Emberközelségben marad, amitől kevésbé érzi magát elhagyatottnak. A legjobb, ha az utazás előtt tartunk próbaidőt: hagyjuk ott pár órára, később pedig akár egy napra is.
Hátránya: Általában egy másik kutyás család a befogadó, és ez okozhat konfliktust a két állat között.

3. Fogadunk mellé kutyaszittert
Ilyenkor alapvetően egyedül van a kutya otthon, csak egy rokon, barát, vagy profi szakember napjában többször meglátogatja. Hivatásos kutyaszitter esetében jól tájékozódjunk, mennyire bízhatunk benne! Napi 2.000 – 3.000,-Ft között mozog egyébként az áruk.
Előnye: Még mindig az, hogy így elkerültük a környezeti konfliktust, hiszen a kutyus ismerős terepen mozog.
Hátránya: Nem életmódszerűen él vele valaki, nem lesz társasága, vagyis a szociális tere sérül. Plusz érzékenyen reagálhat idegenekre.

4. Szakértőhöz költözik
Olyan, mintha egy minipanzióba adtuk volna az ebet: egyszerre akár több kutyust is befogad egy hozzáértő szakember. A szolgáltatás ára: 2.500 – 3.000,-Ft/nap között mozog.
Előnye: Ha igazi profi szakembert választunk, tökéletes kutyaparadicsomba küldjük a kutyusunkat – ha az egyébként jól feltalálja magát nélkülünk is.
Hátránya: Kevés ilyen helyet találni, illetve komoly agresszióproblémájú kutyákat nehezen tudnak befogadni.

5. Panzióba költözik
Ennek két típusa van. Az olcsóbb verzióban (1.000-2.000,-Ft/nap) több kutyust tesznek egy közegbe, drágább panziókban (akár 5.000,-Ft/nap) pedig külön kennelt kap mindegyik eb.
Előnye: Szakértő csapat gondozza majd, ráadásul, ha egy helyre járunk vissza vele, idővel meg is szeretheti. A kertben tartott kutyusok imádják ezt a megoldást.
Hátránya: Ha hosszabb útra indulunk, ne a kenneles megoldást válasszuk. Bármilyen szuperen van az berendezve (van, hogy tévé is van benn!), ha egyedül kell ott lennie.

6. Ha mégis elvinnénk magunkkal
Csak tényleg szófogadó, jól szocializált kutyussal utazzunk el, ráadásul vegyük figyelembe azt is, hogy ő jól fogja-e magát érezni a mi nyaralásunkon? A szállodába lesz zárva, vagy egész nap nevezetességet kell velünk felfedeznie, tömegben? Ha mindegyik kérdésre igen a válasz, jobb neki itthon.

Címkék: ötlet, kutya, nyaralás, tanács

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.