Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Február 15. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: - Adrienn -

„Kutya érdekes” dolgok!

„Kutya érdekes” dolgok!

Pár dolog, amit talán nem is gondolnánk hűséges négylábúinkról…

Hosszabb életűek a szófogadó kutyák
Szintén kutatásokkal bizonyították, hogy a szófogadó, jámbor kutyák élettartama jóval hosszabb, élnek, mint a csintalan, vagy esetleg agresszívebb fajták. Mintegy félszáz kutyafajt vizsgáltak a viselkedés és ez élethossz kapcsán, és kiderült, hogy a gyors és izgalmas élet az ebeknél sajnos a gyors halállal végződik.

Kiszagolják, ha baj van
A kutyák remek szaglásuknak köszönhetően képesek érzékelni például a cukorbetegséget, vagy jelezni tudnak, ha a gazdinak epilepsziás rohama lesz. Ez amiatt van, hogy a beteg sejtek egy számunkra érzékelhetetlen szagot bocsátanak ki magukból, amit viszont a kutyák orra simán megérez.

Olyan okosak, mint egy kétéves ember
Ez látszólag nem nagy szám, de ha jobban belegondolunk, állati mivoltukhoz képest ez óriási teljesítmény. Képesek a tanulásra, és az okosabb fajták akár 200 szó megértésére képesek. Ha ranglistát állítunk fel, az 5 legokosabb kutya a border collie, az uszkár, a német juhász, a golden retriever és a doberman.

Nem ismerik a bűnbánatot
Ha letolod a kutyád, mert elkövetett valami rosszat, általában olyan szívszorítóan néz rád, hogy azonnal megbocsátasz neki. Csakhogy kutatások bebizonyították, hogy a kutyák automatikusan bűnösnek érzik magukat, ha a gazdi leszidja őket, még akkor is, ha el sem követtek semmit! Tulajdonképpen az egész csak arról szól, hogy meg akarnak felelni az embernek.

Képesek az irigységre...
Bár a kutya az ember legjobb barátja, ha úgy érzi, hogy nem kapja meg azt, ami neki jár, akkor hatalmas hisztizésre képes. Igaz, ez a féltékenység általában csak a többi kutyára (ill. bármilyen más házi kedvencre) érvényes, és sosem a gazdin vezeti le.

Az emlősök közül ők a legváltozatosabb megjelenésűek
Az egyes fajták közötti testfelépítés különbsége hihetetlen végleteket produkál. Egy uszkár koponyája és felépítése annyira eltér például egy bulldogétól, mint egy házi macska csontváza egy rozmárétól. Ennek köszönhetően a kutyák rengeteget segítenek a tudósoknak abban, hogy még jobban megértsék a genetika működését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit