Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Február 02. 08:03, vasárnap | Belföld
Forrás: - szerk. -

Küszöbön az önmagát vezető autó!

Küszöbön az önmagát vezető autó!

A Nissan mérnökeinek eltökélt szándéka, hogy 2020-ra szériában gyártja majd az önmagát vezető autót, amely bárki által megvásárolható lesz.

A Nissan mérnökeinek eltökélt szándéka, hogy 2020-ra szériában gyártja majd az önmagát vezető autót, amely bárki által megvásárolható lesz.
Japánban már megtörtént, hogy nem egy személy, hanem egy önmagát vezető jármű kapott hivatalos vezetői engedélyt. Bár jogilag sok vitatható dolgot von maga után az újabb fejlesztés, ugyanis egy autonóm járműnél nem tisztázott, hogy pontosan kit is terhel a felelősség egy baleset kapcsán. A japán csodajárgány egy Nissan Leaf, amely a beleépített számítógépek és különféle szenzorok összehangolt működtetésével képes arra, hogy emberi beavatkozás nélkül biztonságosan eljusson egyik pontból a másikba, felismeri a közlekedési szituációkat, a táblákat, felfestéseket és a közlekedés többi résztvevőjét.
A jármű még messze nem szériadarab, hiszen csomagtartójának legnagyobb részét a számítógépek foglalják el, de ismerve a japán fejlesztőket, hamarosan legurulnak a futószalagról a minden igényt kielégítő első modellek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal