Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2018. Március 14. 08:38, szerda | Helyi
Forrás: BAON

Kürtösi Zsolt a Consti Kupán népszerűsítette az atlétikát

Kürtösi Zsolt a Consti Kupán népszerűsítette az atlétikát

Ötödszörre rendezték meg Kiskunfélegyházán a Consti Kupát.

Azok se keseredjenek el, akik most nem nyertek, mert aki föladja, az soha nem nyer, viszont a győztesek soha nem adják fel – ezzel a gondolattal biztatta a félegyházi diákokat Kürtösi Zsolt olimpikon szülővárosában az 5. Consti Kupán.

A Constantinum Intézmény terematlétika-versenyén három számban – 30 méteres futás, helyből távolugrás, és súlylökés – mérték össze tudásukat a félegyházi diákok. A kupán valamennyi helyi általános iskola és a Móra Ferenc Gimnázium 6 osztályos tagozata képviseltette magát, így 250 felső tagozatos diák versengett egymással – tájékoztatta a BAON internetes hírportál munkatársát Rádi Dezső főszervező, a Constantinum testnevelője. Azt is elmondta, öt éve azért indították útjára a kupát, mert azt látták, hogy az atlétika egyre inkább veszít a népszerűségéből. Abban bíznak, hogy ez a versenylehetőség sikerélményhez juttatja a diákokat.

Az idén meglepetésvendéget is hívtak. A félegyházi származású olimpikon, Kürtösi Zsolt biztatta a gyerekeket a pálya széléről, aki a verseny után elégedetten nyilatkozott a versenyző gyerekek teljesítményéről. Ugyanakkor azt tapasztalja, hogy egyre kevesebb gyerek jár rendszeresen sportolni, ezáltal kevesebb a versenyző is. Kürtösi Zsolt szerint az is probléma, hogy a legtöbb gyerekben nincs elég kitartás, gyorsan szeretnének sikereket elérni. Ha ez nem megy, akkor pedig rögtön feladják. Az olimpikon szerint az atlétika népszerűtlensége a szakemberhiányban is keresendő. Kürtösi Zsolt szívesen tett eleget szülővárosa meghívásának, küldetésének tartja ugyanis a sport népszerűsítését. Azt reméli, jelenléte bizonyítja a diákoknak, hogy kitartással bárkiből lehet olimpikon.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 12:17, csütörtök | Helyi

Családi nap és garázsvásár a kiskunfélegyházi kutyamenhelyen

A Fido Bácsi Közhasznú Alapítvány szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 18-án, szombaton a Csólyosi úti kutyamenhelyre a 13 és 16 óra között tartandó családi napra és garázsvásárra.

2021. Szeptember 15. 14:53, szerda | Helyi

150 éves az iskola

150 éves a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium a volt Tanítóképző, Testnevelési Gimnázium, Petőfi Sándor Gimnázium.

2021. Szeptember 15. 13:13, szerda | Helyi

Az újraélesztést és a defibrillátor használatát gyakorolták Petőfiszálláson

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda dolgozói az újraélesztést és defibrillátor használatát mutatták be a petőfiszállási Szentkúti Nappali Klubban.

2021. Szeptember 15. 11:48, szerda | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.