Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 03. 14:50, hétfő | Helyi
Forrás: BAON.hu

Kupakgyűjtés a beteg fiúnak

Kupakgyűjtés a beteg fiúnak

A városban kihelyezett plakátokon kér segítséget beteg fia gyógyíttatásához egy elkeseredett édesanyja Kiskunfélegyházán. Nem pénzt kér, csak műanyag kupakokat.

Török Jánoskáról már korábban beszámoltunk. A tizenhárom éves fiú a család második gyermekeként egészségesen látta meg a napvilágot. Születése után azonban vírusfertőzést kapott. Feltételezések szerint ez okozott nála agykárosodást. Ezen felül epilepsziában szenved, asztmával és allergiával küzd – mondta el lapunknak az édesanya, Törökné Varga Julianna.

Hozzátette, fia állandó felügyeletre szorul. – Egy percre sem lehet magára hagyni, de intézetbe sem szeretnénk beadni – panaszolta az anyuka, aki fia felügyelete miatt dolgozni sem tud. A családfő keresetéből viszont nagyon szűkösen élnek. Nagyobb része Jánoska gyógyszereire megy el. A fiú 6 éves kora óta szed rendszeresen gyógyszert. Az anyuka elmondta, számtalan orvosnál jártak már, de sajnos a fiát illetően sötétben tapogatózik az orvostudomány. Julianna mindent megtesz kisfia gyógyulása érdekében, ezért találta ki a kupakgyűjtést is.
Jánoska édesanyjával, Juliannával. A fiút nem lehet magára hagyni, de intézetbe se szeretnék beadni.

Mint mondta, pénzt nem szeretne kérni, mert tapasztalatból tudja, nem szívesen adakoznak az emberek. De abban bízik, hogy a háztartásokban feleslegessé vált műanyag kupakokat szívesen összegyűjtik. Megtudtuk, a kupakokat egy helyi műanyag-feldolgozó veszi át a szülőktől, kilójáért 80 forintot kapnak. Az összegyűjtött kupakokat a Spar áruházakban adhatják le a segítő szándékú félegyháziak, de a szülők szívesen el is mennek érte. Az édesapa, Török János telefonszáma: 70/77-31-506.

Forrás: BAON

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.