Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Január 10. 07:58, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Kultúrafinanszírozás – könyvbemutató a Hattyúházban

Kultúrafinanszírozás – könyvbemutató a Hattyúházban

Kultúrafinanszírozás az Európai Unió tagállamaiban és Magyarországon címmel megjelent könyvét mutatták be.

Tóth Ákos: Kultúrafinanszírozás az Európai Unió tagállamaiban és Magyarországon címmel megjelent könyvét mutatták be január 9-én a Hattyúházban. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői voltak Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója, Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatónője és Kiss-Fekete Bence, a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Közgazdasági Szakközépiskolája tagintézményének vezetője.

A kötet a „Megváltozott állami szerepvállalás az uniós tagállamok kultúrafinanszírozásában” címmel megírt doktori értekezés bővített változata, amely a magyar helyzet bemutatása mellett kitekintést kíván adni az európai gyakorlatra is – mondta el bevezetőjében Tóth Ákos, a kötet szerzője.
A könyv egyik nagy erénye, hogy átfogó képet ad ahhoz, hogy tisztán lássuk a kultúrafinanszírozás sokszor zűrzavarosnak ítélt területeit. A kötetet alapként szolgálhat a közművelődésben dolgozók számára – hangsúlyozta Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatónője.

Dr. Tóth Ákos: Kultúrafinanszírozás

Tóth Ákos könyve mindeddig a legkomolyabb vállalkozás a kultúrafinanszírozás témakörében magyar nyelven írt munkák közül. Az olvasó éppúgy megismerheti belőle a kultúrafinanszírozás elméleti kérdéseit, mint gyakorlati problémáit. Külön erénye a kötetnek, hogy a magyar kultúrafinanszírozás helyzetét összehasonlító nézőpontból, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország példáival összevetve tárgyalja és kitér az Európai Unió szupranacionális szintű szabályozására is – írta a könyv előszavában Bozóki András politológus, egyetemi tanár (CEU Közép-Európai Egyetem).

Tóth Ákos kellő szakszerűséggel és részletességgel megírt könyve tankönyvként is használható munka, mivel értően és érthetően mutatja be a kultúrafinanszírozás elméleti alapjait, valamint az Európai Unióban honos gyakorlatokat. A hasznos példák és az esettanulmányok szerepeltetése mellett külön érdeme a szerzőnek, hogy összefüggésében elemzi a különböző országok kultúrafinanszírozással összefüggő történelmi gyökereit és azok intézményrendszerét. Jó szívvel ajánlom Tóth Ákos könyvét a kultúra különböző szegmenseiben tevékenykedőknek, kultúrpolitikai döntéshozóknak, illetve mindazoknak, akik gazdasági és társadalmi válságok idején sem feledkeznek meg arról, hogy a kultúra fenntartásában mindannyian érdekeltek vagyunk – írja Tóth Ákos könyvéről Komáromi György gazdasági igazgató (Radnóti Színház) Nemzetközi Üzleti Főiskola tanára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.