Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Augusztus 25. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Különleges megoldást kínál egy japán cég a testszag ellen

Különleges megoldást kínál egy japán cég a testszag ellen

A kellemetlen testszag sokakat tölt el aggodalommal különösen a meleg nyári időszakban, ezért egy japán cég személyre szabott mosószert és szappant kínál az ügyfeleinek.

Uehara Mikiya, a Benefit-ion elnöke elsődlegesen abban nyújt segítséget az ügyfeleknek, hogy megértsék és elfogadják saját illatukat – olvasható a The Japan Times hírei közt.

Uehara szerint kiváltképp a fiataloknál gyakori, hogy túlzottan aggódnak a testszag miatt. Sokakon annyira eluralkodik az aggodalom, hogy nem mernek emberek közé menni, és miután a bőrgyógyászati kezelések és a pszichoszomatikus terápiák nem használtak, hozzájuk fordulnak.

A céghez havonta negyvenen érkeznek konzultációra, a legtöbben húszas, harmincas éveikben járó nők, de mostanában egyre gyakoribbak azok a gyerekek, akik nem akarnak iskolába járni a problémájuk miatt.

Legtöbb esetben a páciensek testszaga egyáltalán nem tér el az átlagostól, de ha azt mondanák, hogy túlreagálják a dolgot, az nem jelentene megoldást. Az első lépés, hogy azonosítsák a szagokat, majd konkrét megoldást kínáljanak a semlegesítésre.

Uehara 30 éven keresztül dolgozott a textil- és tisztítóiparban, és a foltok és a szagok eltávolításáért volt felelős a menyasszonyi ruhákból, így átfogó tapasztalata van.

Cége gázkromatográfot használ, amely méri, majd elemzi a különböző összetevőket a szagmintában. Az elemzéshez az ügyfél 24 órán keresztül viseli ugyanazt a pólót, amelyből aztán a mintát veszik.

A műszer meghatározza az összetevőket, és körülbelül 300 kórokozót és szagot képes azonosítani a ruhaneműn, mint például az ammónia vagy az ecetsav.

Az eredmény alapján a cég mosószert és szappan állít össze a páciensnek azokkal az összetevőkkel, amelyek a kimutatott szagokat semlegesítik.

(Fotó: natursziget.com)

Címkék: testszag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.