Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 23. 21:21, csütörtök | Belföld
Forrás: Objektív Hírügynökség

Különleges ízek a hosszú hétvégén a nemzeti- és natúrparkokban

Különleges ízek a hosszú hétvégén a nemzeti- és natúrparkokban

A Magyar Nemzeti Parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be a hosszú hétvégén. Országszerte 7 helyszínen – Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán – várják színes az érdeklődőket.

A Magyar Nemzeti Parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be a hosszú hétvégén. Országszerte 7 helyszínen – Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán – várják színes programokkal és a tájegységre jellemző ínyencségekkel az érdeklődőket. A látogatók helyi ízeket kóstolhatnak, vagyis az év során gondosan megtermelt, begyűjtött alapanyagokat, majd feldolgozott kész termékeket mutatják be a programban részt vevő Magyar Nemzeti Parkok és natúrparkok – tudatta az FM Sajtóiroda.
A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékek is gazdagítják, melyek védett természeti területeken, vagy Natura 2000 területeken megtermelt, garantáltan helyi, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készültek. A védjegyes termékek sorában ma már szörpök, gyümölcslevek, pálinkák, borok, szalámik és kolbászok, lekvárok, mézek, sajtok valamint olyan különlegességek is szerepelnek, mint a füstölt pisztráng, medvehagymás termékek, tökmagolaj és őrségi dödölle. A különleges ízek mellett kézműves kirakodóvásárok és szakvezetéses túrák is színesítik a programot.

Magyarország bővelkedik különleges természeti és kulturális örökséggel rendelkező vidékekben. A Magyar Nemzeti Parkok és a natúrparkok elkötelezettek a helyi értékek mellett. A programokról bővebb információ a www.naturparkok.hu és a www.magyarnemzetiparkok.hu oldalon található.

A nemzeti parkok és natúrparkok ízei című rendezvény része a Vidékjáró programsorozatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.