Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Június 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - ARD, Neue Zürcher Zeitung

Külföldi sajtó Magyarországról - ARD, Neue Zürcher Zeitung

Az ARD német országos közszolgálati televízió a kormány bevándorlással kapcsolatos plakátkampányáról közölt beszámolót a hírportálján.

Az Orbán kampánya a menekültek ellen - Integráció magyar módra című összeállításban kiemelték, hogy a kormány "populista kampányt" folytat, amellyel "mérgezi a politikai légkört".

Hozzátették, hogy a plakátok egy "bevándorlásellenes kampány" részét képezik, amellyel a kormány a menedékkérők számának erős emelkedésére reagál.

Az ARD tudósítója, Till Rüger úgy véli, hogy a kormány "nyilvánvalóan" a Fidesz választói támogatottságának csökkenéséből "profitáló" párt, a "szélsőjobboldali" Jobbik "témáit akarja elvenni" a kampánnyal, amellyel azonban "Magyarország még inkább elszigetelődik az EU-ban".
http://www.tagesschau.de/ausland/ungarn-kampagne-fluechtlinge-101.html

A Neue Zürcher Zeitung svájci napilap „Nyers kritika Orbán Viktornak” címmel közölt írást pénteki számában. A cikk úgy ítéli meg, hogy az Európai Parlament szerdán elfogadott határozata „keményen megbírálja” a magyar kormányt, bár Brüsszel lehetőségei korlátozottak arra nézve, hogy az EU-tagállamokban érzékelhető, jogállami szempontból problémás tendenciákkal szemben fellépjen.

A lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök újra és újra összekülönbözik az EU-val. „Jogállamilag megkérdőjelezhető törvényekkel és vitatott ötletekkel – mint a legutóbbi, a médiában hatásosan elindított vita a halálbüntetés bevezetéséről – provokál dühös válaszokat Brüsszelben” – fogalmazott a Neue Zürcher Zeitung.

A svájci újság szerint azt, hogy Orbán a demokráciáról és a jogállamiságról alkotott „önfejű” elképzeléseit megtűrik az Európai Néppárt (EPP) soraiban, a frakción belül is sokan vitatják. Túlsúlyban van azonban az a felfogás, hogy a közös néppárti frakció jelentette kapcsolat által a kormányfők hatást gyakorolhatnak Orbánra, és megakadályozhatják, hogy „a magyar miniszterelnök teljesen Vlagyimir Putyin orosz elnök felé forduljon”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;