Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2015. Október 16. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Kukoricásban elrejtett kábítószer-ültetvény

Kukoricásban elrejtett kábítószer-ültetvény

A Bács-Kiskun megyei nyomozók többek között 270 tő cannabis indica növényt foglaltak le.

Lakitelek egyik tanyáján 2015. október 14-én 15 óra 48 perckor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Bács-Kiskun megyei rendőrökkel együttműködve jövedéki ellenőrzést tartottak, amely során az ingatlanhoz tartozó fóliasátrakban kábítószergyanús növényeket találtak. A nyomozók a helyszíni szemle alkalmával 270 tő növényt, valamint növényi ágvégződéseket és kábítószer termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. A botanikus szakértő elsődleges véleménye alapján a lefoglalt növényi egyedek kábítószernek minősülő cannabis indica növények. A helyszínen elfogták az 58 éves V. Lászlót, akivel szemben bűnügyi őrizetbe vétele mellett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya indított nyomozást kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók kezdeményezték a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A pénzügyőrök továbbá a gyanúsított fiánál is jövedéki ellenőrzést tartottak. Az ingatlanban növényi anyagmaradványokat találtak, amelyek a gyorstesztekre pozitívan reagáltak. A rendőrök lefoglalták a kábítószergyanús anyagokat és a 36 éves V. Zsolttal szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - indítottak büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:20, szombat | Helyi

Eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) az MTI-vel.

2023. Április 01. 08:18, szombat | Helyi

Egyszerűsítés és díjmentesség fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter.

2023. Március 31. 17:13, péntek | Helyi

Újból vigyázz, kész, pénz

A K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként 2010-ben indította el a „K&H Vigyázz, kész, pénz!” pénzügyi vetélkedőt

2023. Március 31. 11:24, péntek | Helyi

Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2023/2024. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket: