Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 22. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Közösséggé kovácsolja őket az önkéntes munka

Közösséggé kovácsolja őket az önkéntes munka

Több vagy, ha adsz! - Ez volt a mottója annak a nemzetközi akció­nak, amelynek lényege, hogy fiatalok három napon át tevékenykedjenek szűkebb pátriájuk érdekében.

Hazánk tíz éve csatlakozott a kezdeményezéshez, száz hazai településen több ezer fiatal végzett önkéntes munkát az elmúlt hétvégén - adta hírül a BAON internetes hírportál.

Idén a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Plébánia is csatalakozott a mozgalomhoz. Ivanics Zoltán atya hívószavára közel nyolcvan középiskolás szorgoskodott 72 órán át. A Constantinum intézmény diákjai parkot takarítottak, szemetet szedtek, és köztéri padokat festettek a város központjában. De voltak, akik a szociális otthon időseivel beszélgettek.

– A háromnapos program során azt szeretnénk a fiatalokban erősíteni, hogy mennyire fontos a karitatív munka. Hogy a mindennapi teendőik mellett fordítsanak időt arra, hogy mások felé is kinyissák önmagukat, a szívüket – hangsúlyozta Zoltán atya. Elmondta, a 72 óra kompromisszumok nélkül ifjúsági projekt Németországból indult hódító útjára. A mozgalom az önkéntesség kultúrájának terjesztését tűzte zászlajára.

Az akció amellett, hogy három napon keresztül reflektorfénybe helyezi az önkéntességet, és ezáltal kiemeli az önzetlen segítségnyújtás fontosságát és örömét, alkalmas arra is, hogy az egész társadalom figyelmét felhívja a fiatalok tettrekészségére és a bennük rejlő erőre.

A nemzetközi kezdeményezés célja továbbá a részt vevő fiatalok egyfajta szemléletformálása azáltal, hogy olyan munkát végeznek, amelyek kimozdítják őket a megszokott környezetükből – tette hozzá Zoltán atya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.