Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2019. Október 08. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Közös koncertet tartottak városunk fúvószenekarai és a Zenebarátok Kórusa

Közös koncertet tartottak városunk fúvószenekarai és a Zenebarátok Kórusa

Mint minden évben idén is közös koncerttel emlékezett meg a Zenebarátok Kórusa valamint a Kiskunfélegyházi Koncert- és Ifjúsági Fúvószenekar a Nemzetközi Zenei Világnapról.

A jeles eseménynek október 5-én a Szent István Templom adott otthont, ahol az est nyitányaként Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket.

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti a sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza” – mondta Kodály Zoltán háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató.

Ezért a tápláló, vigasztaló, lelket gyógyító elixírért számos zenekedvelő ellátogatott a koncertre, ahol számos ismert dallam is elhangzott, de az új muzsikák is pillanatok alatt belopták magukat a hallgatóság szívébe.

A Kis-Fekete Vilmos és Tóth László karmesterek által vezényelt Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar színes repertoárt felvonultatva gondoskodott arról, hogy sokféle zenei irányzat képviseltetve legyen a hangversenyen.

Az est második felében Szatmári Imre vezényletével a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa szórakoztatta csodálatos dalaival a zenekedvelő közönséget.

(Képek: Veres Borbála - Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 08:00, vasárnap | Helyi

Meglepő tünetek jelezhetik a Lyme-kórt

A jellegzetes, kör alakú Lyme-foltot sokan ismerik, azonban nem ez az egyetlen tünete a betegségnek.

2020. Május 30. 14:40, szombat | Helyi

Elmarad a 40. Orbán-napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban

Kinyitnak a présházak, családi, baráti körben ünnepelnek.

2020. Május 29. 15:40, péntek | Helyi

Kigyulladt egy sorház Kiskunfélegyházán

Az egységek fél órán belül eloltották a lángokat. A lakókat a mentők vizsgálták.

2020. Május 29. 12:07, péntek | Helyi

Színes dekoráció hirdeti a Gyermeknapot a Platán Iskolában

A Platán utcai Általános Iskola tanítói, tanárai és az intézmény valamennyi dolgozója azon szorgoskodott, hogy méltóképpen „felöltöztessék” Gyermeknap alkalmából az iskolát.