Városlista
2019. október 20, vasárnap - Vendel

Hírek

2019. Október 08. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Közös koncertet tartottak városunk fúvószenekarai és a Zenebarátok Kórusa

Közös koncertet tartottak városunk fúvószenekarai és a Zenebarátok Kórusa

Mint minden évben idén is közös koncerttel emlékezett meg a Zenebarátok Kórusa valamint a Kiskunfélegyházi Koncert- és Ifjúsági Fúvószenekar a Nemzetközi Zenei Világnapról.

A jeles eseménynek október 5-én a Szent István Templom adott otthont, ahol az est nyitányaként Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket.

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti a sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza” – mondta Kodály Zoltán háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató.

Ezért a tápláló, vigasztaló, lelket gyógyító elixírért számos zenekedvelő ellátogatott a koncertre, ahol számos ismert dallam is elhangzott, de az új muzsikák is pillanatok alatt belopták magukat a hallgatóság szívébe.

A Kis-Fekete Vilmos és Tóth László karmesterek által vezényelt Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar színes repertoárt felvonultatva gondoskodott arról, hogy sokféle zenei irányzat képviseltetve legyen a hangversenyen.

Az est második felében Szatmári Imre vezényletével a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa szórakoztatta csodálatos dalaival a zenekedvelő közönséget.

(Képek: Veres Borbála - Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 11:22, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

2019. Október 20. 08:48, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

2019. Október 19. 14:52, szombat | Helyi

Kézírásunk ezt mondja el rólunk

Kézírásunk, csak úgy, mint az ujjlenyomatunk, teljesen egyedi. Írásunkból a szakértő szemek nemcsak a ránk jellemző tulajdonságokat, hanem akár az egészségügyi állapotunkat is ki tudják olvasni.

2019. Október 19. 12:50, szombat | Helyi

Ez lehet az utolsó nyárias hétvége

Szombat délután a többórás napsütés mellett többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég.