Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2023. November 08. 08:12, szerda | Helyi

Közgés Kávéház

Közgés Kávéház

Pályaorientációs rendezvénysorozata első állomásaként az érdeklődő szülőknek mutatta be szakképzési kínálatát és a leendő kilencedikes osztályfőnököket a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazgazdasági Technikum.

Iskolánk kedves hagyománya, hogy a beiskolázási évad nyitányaként először mindig legkedvesebb partnereit, a szülőket szólítja meg. A Közgés Kávéház olyan rendezvény, ahol kicsit másként beszélhetünk: barátságos fotelekben, tanáraink és diákjaink által felszolgált kávé, tea és aprósütemény mellett. Nyugodtan, személyre szólóan és hitelesen.

Egy este, ahol a családok megismerhetik iskolánk terveit, ahol nyugodtan megkérdezhetik gyermekük leendő tanárait és osztályfőnökét a választott képzés részleteiről, és választ kapnak a személyes kérdésekre is.

Az est nyitányaként Tasi Judit igazgatónő mutatta be iskolánk vezetését és a következő évfolyam segítésével megbízott kollégákat: Borbás Bernadettet a 9/P, Tajti Bencét, a 9/V, Simon Hajnalkát, a 9/W, Losonczi Ádámot, a 9/KL és Franciáné Óbester Erzsébetet, a 9/NY osztály leendő osztályfőnökeit.

A folytatásban dr. Fekete Boglárka szakmai igazgatóhelyettes az iskola szakmai képzéseit, a felvételi eljárást és a végzősök későbbi karrier és továbbtanulási lehetőségeit mutatta be. Érdekes, a közönséget is bevonó interaktív előadását követően pedig dr. Bánki Horváth Mihály igazgatóhelyettes, gyakorlati oktatásvezető beszélt a képzésekhez tartozó szakmai gyakorlatról.

Az előadások végeztével először Fekete Boglárka válaszolt a szülők időközben feltett kérdéseire, majd Tasi judit igazgatónő foglalta össze az elhangzottakat. Az est ezután spontán beszélgetések sorozatává változott, és mi pont ezt szerettük volna elérni: reméljük mindenki választ kapott felmerülő kérdéseire és segíthettünk a továbbtanulási döntés meghozatalában.

Pályaorientációs rendezvényeink hamarosan folytatódnak. 2023. november 14-án reggel nyolc órától Közgés kincskeresésre várjuk a nyolcadik osztályosokat, míg 2023. november 21-én reggel nyolc órakor iskolánk hagyományos nyílt napja kezdődik.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és jó szívvel ajánljuk iskolánkat és képzéseinket mindenkinek, aki a gazdálkodás és menedzsment, a kereskedelem vagy a turizmus-vendéglátás területén tervezi középiskolai továbbtanulását.

Hisz, ahogy azt egyre ismertebb jelmondatunk mondja: „az ágon ülőket megtanítjuk szállni – a szállni tudókat repülni tanítjuk”.
Reméljük, hamarosan találkozunk!

Bánki Horváth Mihály
igazgatóhelyettes

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 07:31, szombat | Helyi

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az adventi időszak Félegyházán (videoval)

December 1-jén 17 órakor az Ótemplom előtt Csányi József polgármester nyitotta meg az adventi forgatagot, mellyel hivatalosan is kezdetét vette az ünnepvárás időszaka városunkban.

2023. December 01. 15:58, péntek | Helyi

Lezáratlan rollert lopott

Egy 14 éves kiskunfélegyházi fiú úgy gondolta, ha egy roller nincs lezárva, azt jó ötlet ellopni.

2023. December 01. 13:03, péntek | Helyi

Játszótér és faluközpont fejlesztése Jászszentlászlón - projektzárás

A 63 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása volt.

2023. December 01. 13:02, péntek | Helyi

December 1-től lehet kapni a 2024-es autópálya-matricákat

December 1-től vásárolhatók meg a jövő évi autópálya-matricák, amelyek ára átlagosan 18 százalékkal emelkedik; jövőre 230 kilométerrel több gyorsforgalmi útszakasz válhat fizetőssé