Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. November 08. 08:12, szerda | Helyi

Közgés Kávéház

Közgés Kávéház

Pályaorientációs rendezvénysorozata első állomásaként az érdeklődő szülőknek mutatta be szakképzési kínálatát és a leendő kilencedikes osztályfőnököket a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazgazdasági Technikum.

Iskolánk kedves hagyománya, hogy a beiskolázási évad nyitányaként először mindig legkedvesebb partnereit, a szülőket szólítja meg. A Közgés Kávéház olyan rendezvény, ahol kicsit másként beszélhetünk: barátságos fotelekben, tanáraink és diákjaink által felszolgált kávé, tea és aprósütemény mellett. Nyugodtan, személyre szólóan és hitelesen.

Egy este, ahol a családok megismerhetik iskolánk terveit, ahol nyugodtan megkérdezhetik gyermekük leendő tanárait és osztályfőnökét a választott képzés részleteiről, és választ kapnak a személyes kérdésekre is.

Az est nyitányaként Tasi Judit igazgatónő mutatta be iskolánk vezetését és a következő évfolyam segítésével megbízott kollégákat: Borbás Bernadettet a 9/P, Tajti Bencét, a 9/V, Simon Hajnalkát, a 9/W, Losonczi Ádámot, a 9/KL és Franciáné Óbester Erzsébetet, a 9/NY osztály leendő osztályfőnökeit.

A folytatásban dr. Fekete Boglárka szakmai igazgatóhelyettes az iskola szakmai képzéseit, a felvételi eljárást és a végzősök későbbi karrier és továbbtanulási lehetőségeit mutatta be. Érdekes, a közönséget is bevonó interaktív előadását követően pedig dr. Bánki Horváth Mihály igazgatóhelyettes, gyakorlati oktatásvezető beszélt a képzésekhez tartozó szakmai gyakorlatról.

Az előadások végeztével először Fekete Boglárka válaszolt a szülők időközben feltett kérdéseire, majd Tasi judit igazgatónő foglalta össze az elhangzottakat. Az est ezután spontán beszélgetések sorozatává változott, és mi pont ezt szerettük volna elérni: reméljük mindenki választ kapott felmerülő kérdéseire és segíthettünk a továbbtanulási döntés meghozatalában.

Pályaorientációs rendezvényeink hamarosan folytatódnak. 2023. november 14-án reggel nyolc órától Közgés kincskeresésre várjuk a nyolcadik osztályosokat, míg 2023. november 21-én reggel nyolc órakor iskolánk hagyományos nyílt napja kezdődik.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és jó szívvel ajánljuk iskolánkat és képzéseinket mindenkinek, aki a gazdálkodás és menedzsment, a kereskedelem vagy a turizmus-vendéglátás területén tervezi középiskolai továbbtanulását.

Hisz, ahogy azt egyre ismertebb jelmondatunk mondja: „az ágon ülőket megtanítjuk szállni – a szállni tudókat repülni tanítjuk”.
Reméljük, hamarosan találkozunk!

Bánki Horváth Mihály
igazgatóhelyettes

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)