Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2023. November 08. 08:12, szerda | Helyi

Közgés Kávéház

Közgés Kávéház

Pályaorientációs rendezvénysorozata első állomásaként az érdeklődő szülőknek mutatta be szakképzési kínálatát és a leendő kilencedikes osztályfőnököket a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazgazdasági Technikum.

Iskolánk kedves hagyománya, hogy a beiskolázási évad nyitányaként először mindig legkedvesebb partnereit, a szülőket szólítja meg. A Közgés Kávéház olyan rendezvény, ahol kicsit másként beszélhetünk: barátságos fotelekben, tanáraink és diákjaink által felszolgált kávé, tea és aprósütemény mellett. Nyugodtan, személyre szólóan és hitelesen.

Egy este, ahol a családok megismerhetik iskolánk terveit, ahol nyugodtan megkérdezhetik gyermekük leendő tanárait és osztályfőnökét a választott képzés részleteiről, és választ kapnak a személyes kérdésekre is.

Az est nyitányaként Tasi Judit igazgatónő mutatta be iskolánk vezetését és a következő évfolyam segítésével megbízott kollégákat: Borbás Bernadettet a 9/P, Tajti Bencét, a 9/V, Simon Hajnalkát, a 9/W, Losonczi Ádámot, a 9/KL és Franciáné Óbester Erzsébetet, a 9/NY osztály leendő osztályfőnökeit.

A folytatásban dr. Fekete Boglárka szakmai igazgatóhelyettes az iskola szakmai képzéseit, a felvételi eljárást és a végzősök későbbi karrier és továbbtanulási lehetőségeit mutatta be. Érdekes, a közönséget is bevonó interaktív előadását követően pedig dr. Bánki Horváth Mihály igazgatóhelyettes, gyakorlati oktatásvezető beszélt a képzésekhez tartozó szakmai gyakorlatról.

Az előadások végeztével először Fekete Boglárka válaszolt a szülők időközben feltett kérdéseire, majd Tasi judit igazgatónő foglalta össze az elhangzottakat. Az est ezután spontán beszélgetések sorozatává változott, és mi pont ezt szerettük volna elérni: reméljük mindenki választ kapott felmerülő kérdéseire és segíthettünk a továbbtanulási döntés meghozatalában.

Pályaorientációs rendezvényeink hamarosan folytatódnak. 2023. november 14-án reggel nyolc órától Közgés kincskeresésre várjuk a nyolcadik osztályosokat, míg 2023. november 21-én reggel nyolc órakor iskolánk hagyományos nyílt napja kezdődik.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és jó szívvel ajánljuk iskolánkat és képzéseinket mindenkinek, aki a gazdálkodás és menedzsment, a kereskedelem vagy a turizmus-vendéglátás területén tervezi középiskolai továbbtanulását.

Hisz, ahogy azt egyre ismertebb jelmondatunk mondja: „az ágon ülőket megtanítjuk szállni – a szállni tudókat repülni tanítjuk”.
Reméljük, hamarosan találkozunk!

Bánki Horváth Mihály
igazgatóhelyettes

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 08:28, vasárnap | Helyi

A Duna hullámterében erdőlátogatási tilalmat vezettek be

A Duna áradása miatt a Gemenc Zrt. erdőlátogatási tilalmat rendel el a közvetlen életveszély elhárítása érdekében.

2024. Június 16. 08:26, vasárnap | Helyi

Egyhetes országos ellenőrzést tart a rendőrség a utakon

Jövő hétfőtől egyhetes országos akciót tart a rendőrség az utakon, amelynek célja az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyek kiszűrése

2024. Június 16. 08:23, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. június 16. - ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP

2024. Június 16. 08:22, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. június 16. - ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP