Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. November 06. 17:19, szombat | PR

Közeleg a tél - ideje befűtenünk! De mivel?

Közeleg a tél - ideje befűtenünk! De mivel?

Közeleg a tél - ideje befűtenünk! A különféle új, alternatív és környezetbarát fűtési megoldások mellett állandó népszrűségnek örvendenek a korábban is eredményesen alkalmazott fűtési módszerek is.

Ilyen például az olajradiátor is.

Az olajradiátor működési elve, hogy a benne lévő szilikonolajat felmelegíti, és ezzel közvetíti otthonunk melegét. A hő ugyanakkor ebben az esetben is elektromos segítséggel áll elő, így ezt a típusú fűtést az elektromos fűtések közé soroljuk.

Sokan ellenállnak az elektromos fűtésnek, hiszen az jelentősen költségesebb tud lenni társainál, azonban fontos, hogy az olajradiátor az elektromos áram használata ellenére sem számít drága fűtési módnak. Hogy miért? Hiszen mobilis, nem szükséges beszerelni, tehát a bekerülési költséggel nem szükséges számolni. Tovább csökkenti a fűtési költségeket a mozgathatóság, valamint az igény szerinti használat.

Az olajradiátorokat nem szükséges állandóan áram alatt tartani, igényünk szerint tudjuk az elektromos hálózathoz csatlakoztatni. Emiatt különösen kedvelt megoldás lehet kisebb helyiségekben, hiszen egyrészt nem foglal nagy helyet, mégis kellő hőt képes leadni. Mindezt ráadásul alacsony költségen, hiszen a helyiség felfűtését követően azonnal ki is húzható a konnektorból. Ideális megoldás lehet irodák, nyaralók, garázs vagy egyéb kisebb alapterülettel rendelkező helyiségek fűtésére.

A mobilitása kapcsán fontos kiemelni, hogy görgőinek köszönhetően nem csupán az ingatlanon belül, de akár több ingatlan között is könnyedén mozgatható. Súlya és mérete is lehetővé teszi mindezt, akár autóval is bátran és egyszerűen szállítható. Ráadásul újbóli üzembe helyezése sem igényel különösebb odafigyelést, szaktudás nélkül üzemeltethető.

Az irodai dolgozók legjobb barátja az olajradiátor, hiszen mobilitásán túl az is előnyének mondható, hogy egy-egy helyiségen belül akár csak kisebb területek is fűthetőek általa. Ki ne hallott volna már olyan irodáról, ahol az ideális hőmérséklet beállítása vita tárgya lett? Ebben az esetben kiváló megoldás az olajradiátor!

Szinte mindenhol bátran használható, azonban biztonsági okokból vizes helyiségekben, különösen fürdőszobában nem javasolt üzemeltetése.

Számos helyen jól alkalmazható tehát az elektromos áramellátástól függően, azonban éppen emiatt némi odafigyelést is igényel. Fontos, hogy amikor hosszabb távra elhagyjuk az adott helyiséget (például elmegyünk az irodából) feltétlenül helyezzük üzemen kívül a készüléket. Az olajradiátorban található olaj ellenáll ugyan az égésnek és a robbanásnak, ráadásul nem bocsát ki szén-monoxidot sem, mégis javasolt körültekintően és csak a szükséges időben használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről