Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Március 06. 19:30, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Közel kilencven résztvevővel rajtolt a Tour de Puszta terepkerékpáros verseny

Közel kilencven résztvevővel rajtolt a Tour de Puszta terepkerékpáros verseny

Immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub és a Bringabarát kerékpárbolt a Tour de Puszta terepkerékpáros tájékozódási versenyét március 6-án.

Az évadnyitó kerékpáros sporteseményt a szervezők szellemiségében inkább túrának, mint versenynek tartják, de mindig osztanak rajtszámokat és a táv teljesítése után a résztvevők oklevelet, valamint a Matic Kft. jóvoltából érmet kapnak. Természetesen az első három helyezett idén is külön díjazásban részesült. Egy kulacsból és energiaszeletekből álló ajándékcsomagot vehettek át. Idén először a hosszú táv első befutója egy vándorkupával is gazdagodott.

A rendezvény egyre nagyobb népszerűségét jól mutatja az indulók száma, mely az első évben (2019-ben) 30-40 résztvevő volt, a második alkalommal 2020-ban már 60-70-en indultak, idén pedig közel 90 fővel rajtolt el a túra Fülöpjakabról. Ezúttal 5-6 család is vállalkozott a táv teljesítésére, sőt három tájfutó is színesítette a kerékpárosok sorát.

Az útvonalat a szervezők saját maguk jelölték ki. A területet az év során többször is bejárták és javaslatokat tettek. Idén a 2020-as évhez képest csak apróbb finomításokat végeztek. A rövid táv ezúttal 22 km-es, a hosszú táv pedig 35 km-es volt, mely végig igen változatos terepen haladt, hiszen homok, döngölt föld, erdős és pusztai rész egyaránt megtalálhatóak ezen a területen.

- Vannak részek, ahol tolni kell a bringát, de a tájvédelmi körzet látnivalói, a jellegzetes buckavidék varázsa, a borókás és a fenyőerdőt átszelő útvonal kárpótol minden nehézségért. Nagyon szép képeket lehet készíteni a túra közben. Többen meg is állnak egy-egy családi fotó, selfie erejéig– nyilatkozta az útvonal kapcsán Kürti Márti fő szervező, aki azt is elárulta, hogy a résztvevők a frissítőpontokon a Fornetti Magyarország Kft. és a Félegyházi Tejüzem termékeit fogyasztották. A Sponser táplálékkiegészítőket forgalmazó cég pedig izotóniás sportitalokat és magnézium ampullákat biztosított a rendezvényhez.

A versenyzők – pontosabban a túra résztvevői – mintegy három óra alatt teljesítették a leghosszabb távot is, és élményekkel gazdagodva, kellemesen elfáradva érkeztek a célba.

Az eredményekről a későbbiekben beszámolunk.

(Képek: Fábián Adrienn)

Címkék: Tour de Puszta

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.