Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2023. Február 24. 09:29, péntek | Belföld
Forrás: Kreszvaltozas.hu

Közel két kilométerre ellátnak a felújított rendőrségi traffipaxok

Közel két kilométerre ellátnak a felújított rendőrségi traffipaxok

Felújítva és a képességeiket bővítve kerülnek vissza a szolgálatba a Fáma III. lézerelvű sebességmérők – írja a rendőrség balesetmegelőzési bizottságának oldala, a Kreszvaltozas.hu.

A rendőrök által a pontos mérések miatt közkedvelt mérőeszközök harmadik generációját a kétezres évek közepén kezdték használni, ám mostanra jelentős részük elhasználódott. A rendőrség úgy döntött, hogy a selejtezés helyett felújítják az eszközök jelentős részét és decemberre el is készült az első tesztpéldány. Január végéig összesen 11 készülék menekült meg az enyészettől, melyek a sikeres hitelesítés után visszakerültek a kapitányságokhoz.

A korszerűsítés során a külsőségek mellett kicserélték a csatlakozókat és a kábeleket, míg az akkumulátorcsomagokat felújították. Egy tartót is felszereltek a készülékekre, így azokra nagyobb méretű LCD-kijelzőt is fel lehet helyezni.

A készülékek mérni tudják a szemből érkező és az elhaladó járművek sebességét is álló, illetve – a GPS-moduljuknak köszönhetően – mozgó állapotban is. Nagyon messzire ellátnak – akár 1800 méterre is –, s az állók mellett mozgóképet is képesek rögzíteni a memóriakártyára. Így a sebességmérésen túl egyéb szabálytalanságok dokumentálására is képesek: tilos jelzésen való áthaladás, záróvonal átlépése.

Fotó: Police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 12:04, kedd | Belföld

Orbán Viktor a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját -

2023. Szeptember 26. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: a második fél évben visszatérhet a gazdasági növekedés

A második fél évben visszatérhet a magyar gazdaság növekedése - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. Fókuszban a forint szakmai rendezvényén kedden Budapesten.

2023. Szeptember 26. 07:51, kedd | Belföld

Százhúsz autóbusz érkezik az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra

2023. Szeptember 26. 06:00, kedd | Belföld

GFM: a kormány december végéig meghosszabbítja a kötelező akciózást

Marad a betéti kamatsapka és a jegybanki kötvény vásárlásának tilalma is.