Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 13. 11:38, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Közel 70 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult kormánytámogatással

Közel 70 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult kormánytámogatással

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a kormány olyan termékek előállítását támogatja, amelyek az ország önellátását erősítik.

Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a kormány ötmilliárd forint támogatással, ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Mint mondta, a Pénzügyminisztérium tavaly, év közepén kapta meg új feladatként a hazai egészségipari gyártás megerősítését, amelynek jelentősége a járvány alatt megnőtt. Az összesített adatok alapján Varga Mihály szerint helyes lépés volt a program elindítása.

A kormány olyan termékek előállítását támogatja, amelyek az ország önellátását erősítik, egyben a külpiacra lépés lehetőségét is megteremtik a hazai gyártóknak – mondta.

Így többek között gumikesztyűk, maszkok, gyógyszerek, fertőtlenítők, lélegeztetőgépek, orvosi műszerek gyártásában növelik az ország kapacitásait a közlése szerint. Ezek a beruházások munkahelyeket védenek, a gazdaság újraindítását segítik, ezért a programot idén is folytatják Varga Mihály ismertetése szerint.

A címlapfotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.