Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 18. 10:55, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Közel 40 évre ítéltek egy embercsempész bandát Tatabányán

Közel 40 évre ítéltek egy embercsempész bandát Tatabányán

Tíz év fegyházbüntetésre és hárommillió forint vagyonelkobzásra ítélte a Tatabányai Járásbíróság a napokban első fokon egy bűnszervezet vezetőjét, akinek közreműködésével 99 migráns jutott illegálisan Németországba.

A vezetőből, valamint egy toborzóból és három sofőrből álló társaság 2014 augusztusa és 2015 januárja között Budapestről bérelt járművekkel utaztatta a migránsokat a határ felé, miközben felvezető autóval figyelték az esetleges rendőri ellenőrzést és telefonon tartották a kapcsolatot – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint az utolsó szállításnál, 2015. január 14-én a vádlottak az M1-es autópályán gyanús körülményeket észlelve 10 migránst szállító kisbuszukkal visszafordultak Budapestre.

A sofőrök egyike 2015 júliusában 7 migránsnak nyújtott segítséget a magyar-osztrák határ engedély nélküli átlépéséhez. Amikor elfogták, a nyomozóknak a testvére adatait, de az ő fényképét tartalmazó személyi igazolványt adott át.

A bíróság a bűnszervezet főnökét tíz, a toborzót és az egyik sofőrt kilenc, a másik két sofőrt hat, illetve négy és fél év fegyházbüntetésre ítélte. A gyanúsítottakkal szemben összesen közel négymillió forintnyi vagyon elkobzását rendelte el, bizonyítható gazdagodásuk arányában.

Az ítélet nem jogerős: a szervezet vezetőjének terhére az ügyészség tíz évnél súlyosabb fegyházbüntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, az érintettek viszont büntetésük enyhítését kérték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.