Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2013. Június 12. 11:14, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Közlöny

Közel 36 milliót költenek a Dózsa György Utcai Óvodára

Közel 36 milliót költenek a Dózsa György Utcai Óvodára

Több mint harmincmillió forintot költ a város a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Dózsa György Utcai tagóvodájára

Több mint harmincmillió forintot költ a város a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Dózsa György Utcai tagóvodájára. A beruházásra 29 millió 994 000 forint támogatást nyert az önkormányzat a Belügyminisztériumtól, mely a költségek 80 százalékát fedezi. A fennmaradó összeg, vagyis az önerő 5 százalékát az intézményt támogató alapítvány, 15 százalékát a város biztosította – mondta el a mai (június 11.) projektnyitón Kapus Krisztián polgármester.
A rendelkezésre álló pénzből megtörténik az intézmény energetikai felújítása. A konvektoros fűtést korszerű kondenzációs kazánnal működő, helyileg szabályozható rendszerré építik át. Megerősítik az épület tetőszerkezetét, kiváltják az elavult homlokzati nyílászárókat, hőszigeteléssel látják a falakat. A kivitelezési munka június 1-én kezdődött, az átadásra június 30-án kerül sor. Pályázati siker esetén az idén még két óvoda – a Nagyszőlő úti és a Bercsényi utcai óvoda – felújítása is megtörténhet. Az intézményekre mintegy negyvenmillió forintot költenének – tette hozzá Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:32, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Háromgólos spanyol győzelem a horvátok ellen

A spanyolok remek első félidei játékkal 3-0-ra legyőzték a horvátokat a 17. labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában szombaton.

2024. Június 16. 10:31, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Győzelemmel kezdtek a címvédő olaszok

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot szombaton a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában, Dortmundban.

2024. Június 16. 10:29, vasárnap | Életmód

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.