Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2013. Június 12. 11:14, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Közlöny

Közel 36 milliót költenek a Dózsa György Utcai Óvodára

Közel 36 milliót költenek a Dózsa György Utcai Óvodára

Több mint harmincmillió forintot költ a város a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Dózsa György Utcai tagóvodájára

Több mint harmincmillió forintot költ a város a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Dózsa György Utcai tagóvodájára. A beruházásra 29 millió 994 000 forint támogatást nyert az önkormányzat a Belügyminisztériumtól, mely a költségek 80 százalékát fedezi. A fennmaradó összeg, vagyis az önerő 5 százalékát az intézményt támogató alapítvány, 15 százalékát a város biztosította – mondta el a mai (június 11.) projektnyitón Kapus Krisztián polgármester.
A rendelkezésre álló pénzből megtörténik az intézmény energetikai felújítása. A konvektoros fűtést korszerű kondenzációs kazánnal működő, helyileg szabályozható rendszerré építik át. Megerősítik az épület tetőszerkezetét, kiváltják az elavult homlokzati nyílászárókat, hőszigeteléssel látják a falakat. A kivitelezési munka június 1-én kezdődött, az átadásra június 30-án kerül sor. Pályázati siker esetén az idén még két óvoda – a Nagyszőlő úti és a Bercsényi utcai óvoda – felújítása is megtörténhet. Az intézményekre mintegy negyvenmillió forintot költenének – tette hozzá Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 13:31, péntek | Belföld

Agrárminiszter: Már most látszanak a pozitív hatásai a kötelező bolti akcióknak

Bár csak rövid ideje van hatályban, hiszen június 1-jén vezették be, már most látszanak a nagyon pozitív eredményei a kötelező bolti akcióknak - mondta az agrárminiszter pénteken a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

2023. Június 09. 13:27, péntek | Belföld

Jó eséllyel nem jár vissza pénz a banktól, ha mi adjuk ki az adatainkat csalóknak

Bizonytalan a kártérítés lehetősége, ha az ügyfél pénze a saját jóváhagyása, gondatlansága miatt került csalókhoz egy átutalás során - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

2023. Június 09. 13:24, péntek | Sport

Új néven még értékesebb pontokért

A hétvégén a Slovakiaringen folytatja az idei versenyévadot a Gender Racing Team.