Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Március 23. 09:51, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Követendő a példa

Követendő a példa

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanári kara hangversenyt tartott az intézmény diákjainak és az érdeklődő nagyközönség számára március 22-én.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a város egyik legnagyobb alapfokú oktatási intézménye, mely nagy múltú iskolák összevonásával jött létre. A Művészeti Iskola részvétele, az ének-zene tagozatos általános iskola és a hangszeres képzés intézményes összekapcsolása pedig lehetőséget teremtett a zenei képzés korábbinál is eredményesebb, még magasabb szintű folytatására. Az intézményben tanuló diákok szabad keretek között fejleszthetik adottságaikat a hangszeres zene, képző- és iparművészet (rajzolás, festés, kerámia, grafika), táncművészet (néptánc, társastánc), valamint színművészeti csoportjainkban. Munkájukat színvonalas hangversenyeken, rendezvényeken, kiállításokon, pályázatokon mutathatják be. Az alkotó, előadó tevékenység segíti személyiségük és esztétikai érzékük kibontakozását, ritmusérzékük, kézügyességük, mozgás- és beszédkultúrájuk fejlődését. Az így szerzett képességek megalapozzák, segítik az eredményes és sikeres tanulásukat is.

A majd 50 éves iskola egyik legnagyobb hagyománya, az évről-évre megrendezésre kerülő Tanári Hangverseny. Ilyenkor nem a gyerekek mutatják be tudásukat, hanem az őket oktató tanárok állnak példaként a tanítványok előtt. Nemcsak hangszeres előadást hallhat a közönség, hanem kórusművek is elhangzanak, melyben a tanári kar tagjai közreműködnek. A hangverseny elején az Ave Maria című művet adták elő, zárásként pedig a „Isten fénye út a sötétben” című törzsi dalt hallhatta a közönség, mellyel egy picit a húsvéti készülődés hangulatát is belopták a hétköznapi estébe.

Természetesen komoly próbákkal jár a hangversenyre való felkészülés, amelyet mindenki erőn felül vállal magára. A szabadidejüket, a hétvégéket, estéket áldozzák fel a hangversenyen résztvevők azért, hogy felkészülten és méltó példaként álljanak a művészpalánták és a lelkes közönség elé – tudtuk meg Kis-Fekete Vilmostól, a zeneiskola igazgatójától, a hangverseny után készített interjúban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).