Hírek
2015. Július 11. 18:00, szombat |
Bulvár
Forrás: izeselet.hu
Kovászos uborka
Használjuk ki a napsütötte órák magas számát, és készítsük el nyári nagy kedvencünket, a kovászos uborkát! Sós, fokhagymás és kapros. Ennél nem is kell több.
Használjuk ki a napsütötte órák magas számát, és készítsük el nyári nagy kedvencünket, a kovászos uborkát! Sós, fokhagymás és kapros. Ennél nem is kell több.
Hozzávalók
- 1 kg apró uborka
- 10 gerezd fokhagyma
- egész bors
- 1 csokor kapor
- só
- 1 szelet kenyér
Elkészítés
Az uborkákat alaposan megmossuk és bevagdossuk, vigyázva ne essenek szét.
A befőttes üveg aljára tesszük a kapor szárát, majd jöhetnek az uborkák, jó szorosan, hogy később a vízben ne lebegjenek. Az uborkák közé bedugdossuk a fokhagyma gerezdeket is. Beleszórjuk a szemes borsot.
A sót feloldjuk a vízben, és ezzel felöntjük az uborkákat. Az üveg tetejére nyomkodjuk a szelet kenyeret és az egészet lefedjük egy kistányérral.
Napsütötte, meleg helyre tesszük, így pár nap alatt el is készül.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 05. 07:38, péntek | Bulvár
37 milliárdos faluépítésbe kezd a magyar kormány Azerbajdzsánban
2025. December 01. 07:19, hétfő | Bulvár
Felkapcsolták a fényfüzért az Ország Karácsonyfáján
Az ünnepi gyertyagyújtás szimbólumaként felkapcsolták az Ország Karácsonyfáját díszítő fényfüzért a Kossuth téren vasárnap.
