Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 12. 14:30, szombat | Belföld
Forrás: - F. -

Kötelező a mikrochip!

Kötelező a mikrochip!

2013. január 1-től minden négy hónapnál idősebb kutyának azonosító mikrochippel kell rendelkeznie. Az állatorvos helyezi be az eb bőre alá.

2013. január 1-től minden négy hónapnál idősebb kutyának azonosító mikrochippel kell rendelkeznie. Az állatorvos helyezi be az eb bőre alá.
A chip nagyjából akkora mint egy rizsszem és a beültetése látszólag alig különbözik egy egyszerű védőoltás beadásától. A szerkezetet a nyak bal oldalán, a bőr alá helyezi be az állatorvos. A transzpondert tartalmazó kapszula szövetbarát anyagból készül, ezért nincs káros hatással az állati szervezetre.
Január óta az azonosítóchip nélküli kutyákat az állatorvosok nem is látják el. A chip és a Petvetdata nevű nyilvántartási rendszer révén a kutya gazdája könnyen beazonosítható. Ez igen nagy segítség az elveszett kutyák esetében.

Ha nincs chipp, oltást sem kap!
Az ebek azonosítását elősegítő mikrochip pár ezer forintos egyszeri költségét sokan szeretnék megspórolni, így állatukon a kötelező veszettség elleni védőoltás beadását, féregtelenítést és az egyéb kezeléseket is elkerülik.
Fontos! E mulasztásért 45 ezer forintos állatvédelmi bírság is kiróható!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.