Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Október 07. 20:11, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Köszöntötték az időseket

Köszöntötték az időseket

Az Idősek Világnapja alkalmából a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményben október 4-én köszöntötték a szépkorú lakókat.

Mind a Nádasdy utcai és a Csanyi úti intézményben, mind pedig a Tóth Kálmán utcai nappali ellátó részlegben zenés-verses énekes műsorral kedveskedtek az egyes városrész apróságai és ifjú zeneművészei az otthonok lakóinak.

A Balázs Árpád Művészeti Iskola diákjai hangszeres előadással, a Bercsényi utcai óvoda apróságai, a Batthyány iskola 6/Z osztályos tanulói, valamint a Platán iskola 3/B és 4/A. osztálya dallal köszöntötte a szépkorú ünnepelteket. Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatónője gitárkísérettel előadott csodaszép dallal, kisfia pedig verssel kedveskedett a Csanyi úti idősek otthona lakóinak, Juhász István ny. tanár pedig egy humoros verssel csalt mosolyt az ünnepségen résztvevők arcára.

- A mai rohanó világban minden évben kell egy nap, amikor együtt töltjük az időt és elmélázunk a régi szép dolgokon. Mai világunkat az bölcsesség és tudás teremtette, mely az idős emberekben rejlik. Bennünket is ők neveltek fel. Ők adtak számunkra arra lehetőséget, hogy a jövő nemzedékét, a mi gyermekeinket, az Ő unokákat felnevelhessük. Azzal a bölcsességgel és tudással, mellyel rendelkeznek, Ők sokkal jobban tudnak a mi gyermekeinkkel beszélni. Ezért is erősebb minden más dolognál egy kisgyermek és egy nagyszülő közötti kapocs. Gondoljunk csak arra, hogy a nagyszülő mindig cinkostárs az apró csínytevésekben – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester.

Gálig Erzsébet intézményvezető pedig az alábbi gondolatokat osztotta meg az ünnepségen megjelentekkel:
- Immáron 28 éve ünnepeljük és köszöntjük Önöket, hogy kivételes tiszteletünk és megbecsülésünk méltó hangsúllyal kapcsolódjék Önökhöz. Sokan elfelejtik, hogy Önök bár koruk által a múltat szimbolizálják, Önök egyben a jövő is. A mi jövőnk. Mert bölcsességük éppen abban rejlik, hogy egyedül Önök tudják, hogy az élet körforgása hogyan ér körbe. S mialatt körbeér a méltó emberi életért vívott mindennapi küzdelmek során elsajátították mikor kell lassítani, vagy fokozott iramban továbbhaladni a megkezdett úton, esetleg áttérni egy másikra. Ezt csak Önök tudják átadni nekünk, mert megélték, megtapasztalták az élet körforgását, s már tudják, hogy amikor sietve hajszolunk valamit, talán éppen akkor kellene kicsit megállni. Nekünk fiataloknak az a dolgunk, hogy folytassuk és építsük tovább azt a jövőt, amelyhez őseink szolgáltatták az alapot.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok