Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 12. 13:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Köszöntötték a nagycsaládosokat és a legifjabb félegyházi lakost is

Köszöntötték a nagycsaládosokat és a legifjabb félegyházi lakost is

Mint minden évben, idén is ünnepi műsorral, uzsonnával és ajándékkal köszöntötték városunk nagycsaládosait és a legfiatalabb félegyházi újszülöttet.

A rendezvénynek a Móra Ferenc Művelődési Központ adott otthont, ahol városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.

- Mindannyian egyetértünk abban, hogy gyermekeinkkel megszépülnek az ünnepek, újra átéljük gyermekkorunk meghitt pillanatait, és a karácsonyi csodát. Gyermekeink repítenek vissza a mese világába, ahol minden lehetséges, ahol az idő nem rohan, ahol a Mikulás mindenki gyermek jóbarátja. Melegség tölti el szívünket Karácsony közeledtével. Egy-egy pillanatra megállunk a rohanó világban és számvetést készítünk az elmúlt évről. Felidézzük a családunk körében megélt legszebb pillanatokat, és minden szépségét, a jóságot elraktározzuk lelkünkben, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkezendő új év napjaira is. Az ünnep hangulatában a másik emberre figyelünk és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnák szeretteinknek, azoknak akik igazán fontosak számunkra. Ez a mi legemberibb értékünk – mondta köszöntő beszédében az alpolgármester.

Az ünnepséget a Batthyány Lajos Általános Iskola 4. z osztályos tanulói tették meghitté csengettyűműsorukkal. A kórust felkészítette és vezette Molnár Elvira tanárnő.
A fülbemászó dallamok után a Constantinum Intézmény és a Padkaporos Táncegyüttes Zsongoló csoportja régi karácsonyi népszokást, a Betlehemezést elevenítette meg a színpadon. A diákok felkészítő tanára Kátai Tibor volt.

A karácsonyi rendezvény fénypontja a legfiatalabb félegyházi lakos Timike és édesanyjának köszöntése volt.
Kiss Tímeát édesanyja életmentő műtéttel terhességének 25. hetében hozta világra. Azóta eltelt 10 hónap. Küzdelemmel teli időszak van a család mögött és számtalan kezelés, műtét, gyógytorna vár még a kisbabára. Ennek ellenére bizakodva és boldog mosollyal arcán vette át az Édesanya kislányának első karácsonyi ajándékát – egy szép hajas babát - Balla László alpolgármestertől.

A műsor és a vendéglátás mellett városvezetésünk ajándékutalvánnyal is kedveskedett karácsony alkalmából a három vagy annál több gyermeket nevelő családoknak és az újszülötteknek. Idén 202 nagycsalád, valamint 221 újszülött családja vehette/veheti át ajándékát december 11-től 20-ig személyesen vagy meghatalmazott által a Polgármesteri Hivatal aulájában az Információs Pultnál. Az utalvány 2020. január 11-ig váltható be három bababoltban: No-No Gyermekdivat (Batthyany utca 2/A), Gabi Divat (Szent János tér 5.), Babel Gyermekdivat (Hunyadi utca 1.).

(Aki nem tudja idén felvenni, az 2020. január 02-től megteheti. Az utalványok 2020. január 11-ig válthatók be.)

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).