Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Március 15. 16:58, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Köszöntötték a félegyházi média munkatársait

Köszöntötték a félegyházi média munkatársait

Március 15-én az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc mellett 1990 óta ünnepeljük a Szabad Sajtó Napját is.

1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a Tizenkét Pontot, illetve szavalták el a Nemzeti Dalt. Később, április 14-én törvénybe foglalták a sajtószabadságot.

Városunkban az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepséget követően Csányi József polgármester köszöntötte a Polgármesteri Hivatal dísztermében a helyi média munkatársait.
Beszédében örömét fejezte ki, hogy a félegyházi és megyei hírportálok, újságok és rádió mindig is törekedett a tényeken alapuló látásmódra. Véleménye szerint ugyanis napjainkban az országos médiákban megjelent információk minősége elszomorító. Sok esetben – főleg a bulvárra jellemzően – a hangzatos szalagcímek silány tartalmat takarnak. Az egyoldalú információk és sajtóhírek, melyek messze nem objektíven írják le a történéseket, elferdítve a tényeket nem a megfelelő irányba terelik a közvéleményt.

- Örülök, hogy ti mindannyian törekedtek az elferdítetlen igazság meglátására, azt közvetítitek, amit láttok, tapasztaltok. Ez nagyon fontos, hiszen a félegyházi média sokrétűségének köszönhetően a televízión kívül minden eszköz a rendelkezésre áll, hogy akár írott formában, akár az interneten, akár a rádióban olyan információkhoz jussunk, melyek a tényeken alapszanak, elferdítés nélkül az igazságot tárják elénk. Többek között ezért szeretik a félegyházi emberek a helyi médiát. Jó érzés egy ilyen fiatal, dinamikus csapatot együtt látni és tudni, hogy mindig megtalálják azokat a híreket, melyek érdeklik az embereket és fel tudják pezsdíteni a mindennapok szürkeségét – mondta a polgármester, végül az alábbiakkal zárta mondanivalóját:

- Szeressétek a szakmátokat, használjátok azt a tudást, melynek birtokában vagytok és folytassátok a munkátokat olyan lelkesedéssel, objektivitással, mint ahogy eddig tettétek!

A köszöntőt követően a megjelenteket pezsgőkoccintásra, majd állófogadásra invitálta a hivatal tanácstermébe.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)