Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2020. November 12. 07:00, csütörtök | Helyi

A szociális ágazatban dolgozókat köszöntik Félegyházán

A szociális ágazatban dolgozókat köszöntik Félegyházán

Fogadják sok szeretettel Csányi József polgármester rendhagyó köszöntőjét.

Tisztelt szociális ágazatban dolgozók!
Kedves Ünnepeltek!

November 12-ét a Szociális Munka Napjaként tartják számon világszerte. A szociális ágazatban dolgozókat köszöntjük ezen a napon, akik az emberi lét kezdetétől a végéig, a születéstől egészen az elmúlásig jelen vannak életünkben. Hivatástudat, rendkívüli türelem, empátia kíséri áldozatos munkájukat.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata évek óta a Művelődési Központban megtartott ünnepi rendezvénnyel és műsorral fejezte ki háláját a szociális ágazatban dolgozóknak. Megbecsülésünk jeleként itt adtuk át a több évtizede dolgozók jubileiumi okleveleit, és itt kerültek kiosztásra a Művelődési és Szociális Bizottság elismerő oklevelei.

Sajnos a 2020. évben e nemes hagyományunkat nem folytathattuk, a járvány okozta kockázatok miatt nem tarthatjuk meg ünnepségünket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy percig is elfelejtenénk azoknak az elhivatott és munkájukat lelkiismeretesen végző, napjainkban nagyon sok áldozatot és felelősséget kívánó és rendkívül leterhelt ágazatban dolgozók munkáját, akik nap mint nap bizonyítanak az emberség, a rendkívüli munkabírás és a szakmai hozzáértés terén.

Külön szeretném kifejezni elismerésemet és köszönetemet a szociális ágazatban több évtizede szolgálatot vállaló kollégáknak, akik ez évben a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény dolgozói közül kerültek ki.

A köz szolgálatában eltöltött 40 éves munkájáért köszöntöm:
Pelyváné Karsai Erika terápiás munkatársat és Jaksa Imre Béláné ápolót, volt osztályvezető ápolót

A köz szolgálatában eltöltött 30 éves munkájáért köszöntöm:
Rabi Ferencné konyhai kisegítőt és Szondiné Kovács Erzsébet ápolót


A köz szolgálatában eltöltött 25 éves munkájáért köszöntöm:
Feketéné Szabó Edit Katalin gondozót.


Tisztelt Ünnepeltek !

Tudjuk, hogy a járványügyi intézkedések még nagyobb terhet rónak mindennapi munkájukra. Önök fokozott felelősséget vállalnak az intézményekben gondozottakért és ellátottakért, de tudjuk, hogy Önökben is növekszik az aggodalom saját szeretteikért, saját egészségükért, hozzátartozóikért, ismerőseikért. Tudjuk, hogy az Önök nélkülözhetetlen és felbecsülhetetlen munkája ezért most még inkább kimerítő testileg, lelkileg, és mentálisan egyaránt. De bíznunk kell abban, hogy egymást segítve túl leszünk a nehézségeken.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata nevében minden szociális ágazatban dolgozónak köszönetet mondok és kívánok jó egészséget, sok erőt, kitartást Váci Mihály gondolataival:

„És érezzék egy kézfogásról rólad,
hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy,
s egy tekintetük elhitesse véled:
szép dolgokért élsz - és érdemes élned.”

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.